A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

УВАГА!! ЧЕРГОВИЙ ФЕЙКОВИЙ РОЗІГРАШ "ВІД ПРИВАТБАНКУ"

Дата: 18.08.2022 22:14
Кількість переглядів: 3190

У месенджерах активно поширюють посилання на шахрайський сайт, на якому користувачам пропонують виграти від 5 до 6 тисяч фейкових гривень.

Шахраї прикриваються брендуванням і назвою «ПриватБанку» та вигаданими фондами державної підтримки та державної субсидії.

Насправді сайт, на який у мережі поширюють посилання – підробка.

Перейшовши за посиланням бачимо начебто сторінку банку. На фейковій сторінці присутній логотип і корпоративні кольори ПриватБанку. Шахраї використали їх для того, аби розіграш здавався справжнім. Аби ще більше ввести людей в оману, додали навіть декілька брехливих коментарів від так званих клієнтів, які «отримали» кошти.

Користувачу пропонують пройти так зване «опитування», яке містить чотири примітивні запитання на кшталт «Скільки Вам років?». І опісля з’являється фейкове оголошення, що ви «можете отримати подарунки». Для цього начебто необхідно «обрати правильний ящик зі своїм призом всередині». Нібито так розігрують кошти від «Фонду державної підтримки», або «Фонду державної субсидії» і сума «виграшу» від 5000 гривень до 6000.

Чому такий розіграш шахрайство, пояснили в самому ПриватБанку, звернувши увагу на основні маркери, які свідчать про це.

По-перше, у банку кажуть, що своє 30-річчя уже пережили. Святкування перенесли, адже воно було не на часі.

По-друге, посилання на сайт. Він не справжній!

У фінустанові зазначають, що купа незнайомих літер з відомим логотипом ще не гарантує правдивість. А навіть якщо літери здаються знайомими, то АБСОЛЮТНО ВСІ акції банк висвітлює на своїй офіційній сторінці – https://newpromos.privatbank.ua/

Чи правда, що «ПриватБанк» має власні фонди державної підтримки чи державної субсидії? Звісно, що це брехня, яка покликана дискредитувати банк. На офіційному сайті ми не знайшли інформації про вищезгадані фонди.

 «ПриватБанк» співпрацює з благодійним фондом «Допомагати просто!»,

фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим», а також Help Ukraine Center – доставка в Україну всього, що рятує життя.

Саме відомі компанії та банки часто обирають шахраї, щоб привернути увагу довірливих українців і нажитися на суспільно важливій та актуальній темі. Так нещодавно було із мережею АТБ, чиє брендування теж використали, але для створення фейкового розіграшу, або фейковий розіграш від начебто «Нової пошти».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь