Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

У ДУБОВ’ЯЗІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ЯСКРАВО ВІДЗНАЧАЛИ СВЯТО ІВАНА КУПАЛА

Дата: 08.07.2021 15:31
Кількість переглядів: 465

   Протягом 5-6 липня Дубов’язівська територіальна громада святкувала Івана Купала, яке здавна вважається святом молоді і кохання. В кожному населеному пункті нашої громади на нього чекали усі – і дорослі, і малі. З’їзджаються гості звідусіль, щоб розважитися, поспілкуватися у дружній компанії. Приємно, що до нашого часу збереглися обряди, які дають нам можливість пишатися своєю національною самобутністю, повною мірою відчувати неперервний зв’язок поколінь і вірити, що купальське вогнище очистить від усіх хвороб та негараздів.

    Концертні програми пройшли в смт. Дубов’язівка, с. Сім’янівка, Курилівка, Красне, Шпотівка, Землянка, Грузьке, Салтикове та Чернеча Слобода.

  Привітали жителів та гостей на святі Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК, заступник селищного голови Олена БОХАН та старости старостинських округів.

  На глядачів чекали неймовірно яскраві виступи місцевих творчих аматорських колективів, веселі пісні та танці, жарти та конкурси, в яких активну участь брали діти, дорослі юнаки і дівчата, а також люди старшого покоління. Переможці отримали заохочувальні призи від спонсорів.

  По завершенню офіційної частини розпочалися купальські дискотеки для молоді, які тривали до пізньої ночі. Зокрема, відзначили це свято звичаїв та традицій запаленими купальськими вогнищами, хороводами та плетінням дівочих вінків.

    Крім цього, малеча мала змогу досхочу побавитись на батутах та гірках. Також працювала виїзна торгівля, де кожен охочий міг скуштувати будь-якого смаколика.

   Загалом, у кожному населеному пункті цього святкового, навіть магічного, вечора і ночі Купала панував чудовий настрій, гамірна, позитивна та насичена атмосфера, яка принесла усім учасникам море яскравих вражень.

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь