A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Податкові злочини входять до найбільш загальної групи протиправних

Дата: 01.09.2021 16:55
Кількість переглядів: 1013

    Відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Сумській області постійно проводиться робота з виявлення фактів порушення чинного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності, зокрема, з питання легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, – про це в. о. начальника податкової служби Сумщини Олексій Мазуренко повідомив ЗМІ області.
    Так, спільно з управлінням СБ України в Сумській області в ході дослідження матеріалів фінансово-господарської діяльності платника, який перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС у Сумській області, встановлено здійснення операцій з купівлі-продажу незаконно видобутих нафтопродуктів (конденсату газового) з метою їх легалізації (введення в законний обіг) та подальшого продажу.
    Службові особи згаданого вище підприємства здійснили придбання незаконно видобутого конденсату загальною вартістю 74 млн грн та передали сировину для переробки на потужностях нафтопереробного заводу Сумської області. У подальшому вироблені з конденсату нафтопродукти були реалізовані підприємствам реального сектору економіки.
    На даний час проводиться досудове розслідування за ознаками вчинення службовими особами підприємства легалізації (відмивання) злочинних доходів (ст. 209 ККУ).
– До податковий злочинів слід віднести діяння проти державної системи, зокрема податкової системи, та спричинення шкоди у вигляді ненадходження податків, зборів та інших платежів до державного та місцевого бюджетів. Податкові злочини входять до найбільш загальної групи протиправних діянь – економічних злочинів. Тому питання виявлення таких фактів – важливий напрям в роботі податківців, – зазначає посадовець.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь