A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

"ДУЖЕ ВАЖЛИВО МАКСИМАЛЬНО ОХОПИТИ НАЙВАЖЛИВІШІ СФЕРИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА РОЗВИВАТИ ЇХ У ПОТРІБНОМУ НАПРЯМІ" - ДУБОВ'ЯЗІВСЬКИЙ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ЛЕОНІД БІЛИК

Дата: 28.09.2021 09:04
Кількість переглядів: 418

Дубов’язівську територіальну громаду, що нині об’єднує 11 старостинських округів, а це 33 населених пункти з центром у смт Дубов’язівка, було створено у 2017 р.

Від перших днів існування — до перших місцевих виборів у 2020 р. очолювала її Тамара МАРУСИЧЕНКО, а з кінця минулого року, і до нині цю посаду займає Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК.

Про актуальний стан справ у Дубов’язівській територіальній громаді він розповів #ОТГ_Інформ_Сумщина:

Це був дуже непростий і напружений період, хоча в тодішніх межах Конотопського району ми були другими, хто почав цей процес, але все ж для нас це було ніби рівняння з багатьма невідомими. Із травня 2016 р. розпорядженням селищного голови про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ і міст, а згодом рішенням дев’ятої сесії сьомого скликання селищної ради від 30.06.2018 р. про надання згоди на добровільне об’єднання був запущений механізм реалізації вищезазначеного процесу.

Громадські обговорення, що розпочалися, змушували нас швидко вчитися і давати відповіді на найпоширеніші питання. І саме завдяки виваженості, досвіду керівництва та мудрості Тамари Петрівни, як лідера, адже на неї припав найбільший тягар, цей етап не пішов у некероване «піке» і не створив того суспільного інформаційного вінегрету, який зазвичай відбувається через небажання чи невміння центру сформувати чіткі відповіді. Це було безумовно важко, але ми пройшли через це.

Запитаєте, чи могло щось скластись не так? Чи могло все піти іншим сценарієм? Думаю, що так.

Ми не машини, ми не працюємо за заданими алгоритмами, ми є живими людьми і маємо працювати, враховуючи інтереси та думки інших людей.

Об’єднуючись в територіальну громаду, кожен з нас чітко усвідомлював, що роботи менше не стане, що це тільки вершина айсберга. Попереду були моніторинги навчальних закладів, закладів культури, установ, підприємств, формування бюджету, суцільна інвентаризація, реорганізація сільських рад, налагодження ефективної роботи апарату і багато чого ще.

При тому, що час рідко був на нашому боці. Утворюючи Дубов’язівську селищну об’єднану територіальну громаду 13 липня 2017 р. в ході роботи двадцятої сесії сьомого скликання селищної ради всі чудово розуміли одну важливу суть: це не формальність, і це не просто чорні букви на білому папері, це велика відповідальність перед людьми і перед своєю совістю.

Від прийнятих рішень залежатиме благополуччя цілої громади. А вона на той час складалася із Дубов’язівської селищної ради та Красненської, Курилівської, Салтиківської, Тернівської, Шпотівської сільських рад Конотопського району, а це 22 населених пункти загальною чисельність близько 6500 чоловік.

Вже після місцевих виборів, які відбулися у жовтні 2020 р., Дубов’язівська територіальна громада набула теперішніх рис, і нині у її складі 11 старостинських округів площею 526 км.кв., це 33 населених пункти, де проживають понад 10 тис. людей. Як ви самі бачите, територія не мала і тому, дуже важливо максимально охопити найважливіші сфери життєдіяльності та розвивати їх у потрібному напрямі.

Джерело: https://www.facebook.com/OTGInformSumy/posts/116591564092073

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь