A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

З 1 ЖОВТНЯ РЕІМБУРСАЦІЮ ІНСУЛІНІВ АДМІНІСТРУВАТИМЕ НСЗУ

Дата: 30.09.2021 11:20
Кількість переглядів: 275

Необхідність змін та встановлення  чітких і зрозумілих правил програми реімбурсації як для пацієнтів і лікарів, так і для виробників та дистриб'юторів інсуліну є очевидною. Національна служба здоров’я стане єдиним платником за програмою. Усі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою  «Доступні ліки»

З 1 жовтня і до кінця року на програму виділено 660 млн  грн. Цього достатньо, щоби забезпечити всіх пацієнтів інсуліном безоплатно – за умови запровадження та дотримання певних чітких правил. 

Відповідно, алгоритм дій лікаря-ендокринолога та маршрут пацієнта до безоплатного інсуліну дещо зміниться. 

Отже, що потрібно знати пацієнтам. 

  1.  Держава гарантує пацієнтам з цукровим діабетом доступ до базового лікування інсулінами. Базове лікування – це можливість для пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, отримати необхідну форму препаратів інсуліну, згідно категорії та стану пацієнта – безоплатно.
  2. Рецепт на препарати інсуліну стає електронним. За е-рецептом пацієнт отримує інсулін або безоплатно, або з невеликою доплатою. Електронний рецепт дійсний на всій території України. 
  3. Щоб отримати електронний рецепт з 1 жовтня, пацієнтам необхідно мати індивідуальний план лікування. В якому ендокринолог фіксує в діагноз  із визначенням типу та дозування інсуліну. Такий план складає ендокринолог. Тому варто відвідати ендокринолога, щоб лікар створив індивідуальний план в електронній системі охорони здоров’я. 
  4.  До речі, в подальшому електронний рецепт зможе також виписати і семейний лікар або лікарка. Тому тим, хто ще не обрав лікаря, який надає первинну медичну допомогу, потрібно це зробити вже зараз.
  5. Зверніть увагу, сімейний лікар виписує електронний рецепт відповідно до плану лікування, який складено ендокринологом. Змінити призначення ендокринолога сімейний лікар не зможе. Тому при закінченні кількості інсуліну за планом лікування сімейний лікар направляє пацієнта до ендокринолога для коригування або створення нового плану. А до кого звертатись за повторним рецептом, пацієнт обирає самостійно. Це сприятиме кращому доступу до потрібних лікарських засобів.

Інсуліни. Відеороз'яснення від НСЗУ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь