A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

У М. ДНІПРО ВІДБУВСЯ ТРЕТІЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

Дата: 08.10.2021 13:52
Кількість переглядів: 479

    Сьогодні Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК та начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій БІЛАН у складі делегації від Сумської області під керівництвом заступника голови Сумської ОДА Олени БОЙКО та директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії ГРОБОВОЇ взяли участь у третьому регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», що проходив за участі Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ під головуванням Прем’єр-Міністра України Дениса ШМИГАЛЯ у м. Дніпро.

    Під час заходу відбулися виступи спікерів та дискусії, зокрема – щодо впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти тощо

    Дискусійні панелі були присвячені безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування та публічним закупівлям

    Також проходила дискусія зі спікерами у форматі запитань-відповідей.

    В межах форуму відбулось проведення практичної панелі – демонстрації можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі готували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

    Варто відзначити, що на території Дубовязівської селищної ради рішенням двадцять восьмої сесії сьомого скликання від 22 січня 2020 року було прийнято рішення про безоплатне харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів закладів загальної середньої освіти Дубов’язівської селищної ради, що стало знаковою подією для дітей та батьківської громадськості. Із місцевого бюджету виділено кошти для забезпечення раціонального збалансованого харчування у закладах освіти Дубов’язівської ТГ.

    На сьогодні в їдальнях закладів освіти Дубов’язівської селищної ради активно впроваджуються елементи програми «Нове шкільне харчування», заснованої кулінарним експертом Євгеном Клопотенком, адже метою програми є підвищення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах, що сприятиме покращенню здоров’я підростаючого покоління та створенню рівних умов для отримання гарячого обіду для усіх категорій дітей.

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь