A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДМИТРО ЖИВИЦЬКИЙ: ВИХІДНІ ДНІ ? ЦЕ НЕ ПРИЧИНА ЗНИЖУВАТИ ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ТЕСТУВАННЯ НА СOVID-19

Дата: 12.10.2021 08:08
Кількість переглядів: 269

На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося вчора

Як повідомив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, епідситуація в області щодо поширення коронавірусу продовжує ускладнюватись. Наразі щотижня реєструється більше 2 тисяч нових випадків, при цьому відмічається щоденне зростання захворюваності. І на сьогодні рівень захворюваності перевищує загальнодержавний. Охтирка уже не перший тиждень утримує сумне лідерство за інтенсивністю епідпроцесу. Там ситуація вимагає невідкладних дій щодо збільшення обсягів досліджень та швидкого виявлення хворих і контактних для повернення контролю над ситуацією.

«Суттєве значення для оцінки рівня захворюваності є охоплення тестуванням. Кількість направлених в заклади охорони здоров’я зразків для проведення ПЛР досліджень у порівнянні з минулим тижнем зростає. За останній тиждень метотодом ПЛР обстежено більше 5,5 тис. осіб. Проте, на жаль, у двох територіальних громадах − Комишанській та Зноб-Новгородській не було обстежено жодної особи. У 22 громадах за 7 днів було проведено менше 10 обстежень. Спад тестування відбувається у вихідні дні. Наприклад, у неділю нам направили до центру лабораторних досліджень лише 15 зразків,− розповів Володимир Збаражський. − Знижуються і темпи вакцинації в області. Турбує і низький рівень вакцинації серед людей у віці 60+, у яких перебіг хвороби зазвичай є тяжким».

За його словами, щоб Сумщина не потрапила в червону зону, необхідно збільшити кількість тестування, вакцинації та поширення карантинних заходів.

«У вихідні дні мають бути організовані відбори зразків на тестування, проведення тестування швидкими тестами. Адже люди хворіють і у вихідний день. Ми маємо максимально швидко виявляти людей із СOVID-19 і не допускати поширення інфекції, − наголосив Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. − Я підкреслюю: вихідні дні − це не причина знижувати темпи вакцинації та проведення тестування на СOVID-19».

Джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/26851-zbarazh.html?fbclid=IwAR0Uq7oXH3TUwUiR0E5DqZOZnKvIlq_qTHBo3um3dYKRpNnHuihsHwazDpI


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь