A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ВІДБУЛАСЬ АКЦІЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 19.10.2021 15:32
Кількість переглядів: 280

   19 жовтня у головному офісі Дубов’язівської селищної ради пройшла інформаційно-просвітницька акція в рамках відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

   Начальник відділу соціального захисту населення Юлія МЕЗЕНЦЕВА організувала короткі змістовні флеш-лекції з та вручила кожному брошури з метою підвищення обізнаності працівників селищної ради з проблемою торгівлі людьми як сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини.

   Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на те, що торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу.

   Якщо робота вимагає фізичної сили (будівництво, прокладання залізничних колій або промислова риболовля) до такої роботи часто примушують чоловіків. Крім того чоловіки можуть використовуватися з метою правопорушень та у збройних конфліктах. Жінок піддають сексуальній експлуатації чи примусовій праці в домашньому господарстві, промисловому або сільськогосподарському секторах. Діти, особи похилого віку та люди з функціональними обмеженнями стають жертвами торгівлі людьми з метою жебракування.

   Примушують жебракувати також осіб, які мають залежність від психотропних речовин. Тож потрібно володіти правовою інформацією та знати як захистити себе і своїх рідних.

   Закликаємо всіх і кожного бути уважними та обережними!

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь