A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Податковий борг без штрафів

Дата: 25.10.2021 10:48
Кількість переглядів: 292

   У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що податковий борг платників податків – фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, який у загальній сумі не перевищує 6 800 гривень, може бути врегульований (підр. 10 р. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, далі - ПКУ).

   Законодавчо передбачено, що сума податкового боргу, у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням, що обліковувалася за такими платниками податків станом на 1 грудня 2020 року і залишилась непогашеною станом на дату надання заяви, може бути відстрочена до 29 грудня 2021 року. Відстрочення здійснюється контролюючим органом за місцем обліку платника податків – фізичної особи за його заявою. Відстрочення надається без нарахування процентів за користування таким відстроченням.

   Якщо платник податків погасить відстрочений борг до 29 грудня 2021 року, то штрафні санкції та пеня на суму боргу не нараховуватимуться.

   Слід пам’ятати, що у разі несплати або часткової несплати відстроченого боргу до зазначеного терміну, на відстрочені суми, що залишилися не погашеними, будуть нараховуватися штрафні санкції та пеня (ст. 126 ПКУ).

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь