A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

РИНОК ПРАЦІ СУМЩИНИ: ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ

Дата: 26.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 505

   У січні-вересні 2021 року роботодавці подали до  Сумської обласної служби зайнятості 18,7 тис. вакансій.

   У цей же час по Сумській області  послугами скористалося  37,1 тис. безробітних громадян, в т.ч. по Конотопському міськрайцентру зайнятості -  3,5 тис. осіб. Це на 10% менше, ніж у січні-вересні минулого року.

   За видами економічної діяльності структура вакансій була наступною: по 20% вакансій пропонувалося у сільському господарстві та на підприємствах переробної промисловості; 12% – в торгівлі, 10% – у державному управлінні.

   Відповідно, за  9  місяців  2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Конотопського міськрайцентру зайнятості, становила 1,8 тис. одиниць.

   За видами економічної діяльності більшість вакансій налічується на підприємствах сільського, лісового та рибного господарств (20,2%), переробної промисловості (17,5%), сфері державного управління (13,1%), торгівлі (11%), освіті (8%) та транспорті (6,5%).

   А от серед безробітних, які мали професійний досвід, 20% раніше працювали у державному управлінні, по 17% - у сільському господарстві та в оптовій та роздрібній торгівлі, 12% – на підприємствах промисловості.

    Найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 28% (водій, оператор котельні, токар, дорожній робітник), працівників найпростіших професій – 15% (підсобний робітних, прибиральник службових приміщень, вантажник, укладальник-пакувальник), кваліфікованих робітників з інструментом – 13% (слюсар-ремонтник, електромонтер, швачка, електрогазозварник), працівників торгівлі - 12% (продавець продовольчих та непродовольчих товарів, кухар, охоронник), професіоналів – 10% (спеціаліст державної служби, вчитель, інженер, практичний психолог, тоді як серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (20%), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування (18%); представники найпростіших професій (15%).

   «Як бачимо, дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці має вже постійну прописку, тож служба зайнятості пропонує навчання, перенавчання за затребуваними на ринку праці професіями, враховуючи потреби роботодавців та на їх замовлення», - прокоментував ситуацію директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь