A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ВИЗНАННЯ РУМУНСЬКОЮ ПРАВОСЛАВНОЮ ЦЕРКВОЮ ПРАВОСЛАВНУ ЦЕРКВУ УКРАЇНИ

Дата: 12.11.2021 13:11
Кількість переглядів: 553

  Румунська православна церква зробила ще один крок у визнанні Православної церкви України.  Про це свідчить спільне богослужіння єрарха Румунської православної церкви митрополита Триговіштського Нифонта (Міхейце) із єрархом ПЦУ архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором (Писиком).

  У православ’ї спільне богослужіння можна проводити лише із тими священниками чи єпископами, які не є розкольниками чи єретиками. Таким чином Румунська православна церква не бачить серйозних канонічних перешкод для визнання Православної церкви України і встановлення з нею євхаристійного єднання.

    Зокрема, варто зазначити, що митрополит Тирговіштський Нифонт був одним з учасників неканонічної зустрічі в Аммані, яка мала на меті просувати російські інтереси у Вселенському православ’ї. Беручи це до уваги, можна припустити що цей румунський єрарх змінив свої погляди на ініціативи Моспатріархії.

    Раніше предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній називав Румунську православну церкву однією із тих, яка готова визнати ПЦУ. Також визнання помісної української церкви найближчим часом ймовірне з боку Грузинської, Болгарської та Албанської церков».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь