A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

«ТОДІ ЇХ МІГ ВРЯТУВАТИ ХЛІБ, А НАС СЬОГОДНІ ЛИШ ВРЯТУЄ ПАМ’ЯТЬ»: НА ТЕРИТОРІЇ ЧЕРНЕЧОСЛОБІДСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ВІДБУВСЯ ЗАХІД-РЕКВІЄМ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2021 14:10
Кількість переглядів: 293

Ця трагічна сторінка ятрить незагоєною раною в нашій історії...

Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом було свідомим актом радянської комуністичної системи проти мирних людей, проти українців як нації і, зокрема, проти селян як класу. Внаслідок чого було підірвано соціальні основи української нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. Нині на всіх громадянах України лежить величезна відповідальність – ми повинні винести належні уроки з трагічних подій історії, щоб не допустити їх у майбутньому.

До 88-х роковин тих трагічних подій у с. Чернеча Слобода відбувся захід-реквієм за участі Дубов’язівського селищного голови Леоніда БІЛИКА, заступника селищного голови Олени БОХАН, начальника відділу освіти, молоді та спорту Юрія БІЛАНА, старости Сергія ТРИГУБА, духовенства, вчителів, учнів навчального закладу та жителів села.

Ведучими заходу були учні-одинадцятикласники.

По особливому серйозно звучали слова туги та скорботи з уст дітей, котрі тільки дізнаються про страшний голод зі сторінок підручника історії.

Леонід БІЛИК, звернувшись до присутніх, зазначив, сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління, адже загиблих насправді набагато більше, цілі покоління ненароджених українців.

Директор народного музею с. Чернеча Слобода Любов ОВСІЄНКО закликала долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання та запалити свічку на знак скорботи за мільйонами українців, які стали жертвами репресій тоталітарного режиму.

Поминальну панахиду за загиблими провів протоієрей отець Іоанн, а хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять невинно убієнних голодоморами співвітчизників.

Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде світлий храм нашої душі, сповненої скорботи та молитвою за їх упокоєння!

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь