A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

БОРЖНИКИ ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» ПОПЕРЕДЖЕНІ ПРО ЗАГРОЗУ ВІДКЛЮЧЕННЯ ВІД ГАЗОПОСТАЧАННЯ

Дата: 06.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 324

Протягом листопада поточного року листи з вимогою сплатити заборгованість та попередження про відключення від газопостачання направлені 3665 клієнтам ТОВ «Сумигаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ». У грудні будуть надіслані ще понад 5000 листів-попереджень.

 

Їх отримують клієнти, які боргують значні суми та ігнорують свій обов’язок сплачувати за спожите паливо. Сукупна заборгованість цих неплатників складає понад 19,3 млн грн.

 

«ТОВ «Сумигаз Збут» регулярно звертається до споживачів, які не сплачують рахунки, із вимогою погасити борги. Після отримання попередження у клієнтів є 3 дні на сплату боргу. Споживачі, які не мають змоги погасити заборгованість одним платежем, можуть укласти договір реструктуризації та погасити накопичені борги рівними частинами. Для цього необхідно звернутися до найближчого відділення компанії. Якщо ж споживач не реагує на попередження, постачальник, з дотриманням усіх вимог законодавства, передає Оператору ГРМ доручення на відключення абонента від газопостачання», – розповіла начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Сумигаз Збут» Тетяна Шокун.

 

Крім цього, у разі ігнорування попереджень, до недобросовісних платників застосовується стягнення боргів у судовому порядку. З початку року «Сумигаз Збут» передав до суду 1828 справ на загальну суму 11 млн грн. Споживачам варто пам’ятати, що після рішення суду щодо стягнення заборгованості, боржники повинні будуть сплатити не лише всю суму боргу, а й 3% річних від заборгованості, інфляційні витрати та судовий збір.

 

Разом з тим, припинення газопостачання не звільняє споживачів від обов’язку погасити заборгованість, а відновлення газопостачання здійснюється за умови оплати простроченої заборгованості та відшкодування витрат на припинення й відновлення газопостачання.

У ТОВ «Сумигаз Збут» наголошують: сплачувати за спожите блакитне паливо треба щомісяця, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим. Зробити це можна будь-яким зручним способом:

  • через онлайн сервіси: Особистий кабінет, боти 7104ua у Viber та Telegram;
  • через веб-банкінг: Приват24, Ощад24/7, Монобанк тощо;
  • у відділеннях банків або за допомогою банківських терміналів самообслуговування;
  • у відділеннях «Укрпошти».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь