A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Повідомляйте про зміни своєчасно

Дата: 13.12.2021 07:55
Кількість переглядів: 225

Згідно пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви.

 

Відповідно до пункту 1 розділу ІХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державному реєстрі), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, (далі – Положення № 822), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення  шляхом подання Заяви за формою № 5ДР (додаток 12) або Заяви за формою № 5ДРП (додаток 13).

 

Пунктом 2 розділу ІХ Положення № 822 визначено, що фізичні особи подають заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви до будь-якого контролюючого органу.

 

Згідно пункту 3 розділу ІХ Положення № 822, для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади цих документів українською мовою (після пред'явлення повертаються) та їх копії.

 

Також повідомляємо, що в Електронному кабінеті платника податків Державної податкової служби України за електронною адресою www.cabinet.tax.gov.ua, використовуючи кваліфікований електронний підпис (КЕП), фізична особа може подати заяву № 5ДР в електронному вигляді.

 

У разі відсутності КЕП отримати його можливо безпосередньо у приміщенні ЦОП Сумської ДПІ у відокремленому пункті реєстрації користувачів при Головному управлінні ДПС у Сумській області Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, каб. № 1 за попереднім записом по телефону 0542-701-795. Також можливо отримати безкоштовно КЕП в АТКБ «Приватбанк» у режимі онлайн за наявності платіжної картки цього банку та реєстрації у Приват24 з особистого комп’ютеру чи телефону або у будь-яких інших кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (czo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги».

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь