Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ ГОТОВА ПІДСТАВИТИ ПЛЕЧЕ У БОРОТЬБІ З НЕГОДОЮ

Дата: 14.01.2022 13:06
Кількість переглядів: 260

Як свідчить практика, жодна зима на Сумщині не обходиться без сильних снігопадів. Нехай навіть короткочасних. Якщо вірити метеорологам, нинішня зима теж готує нам неприємні сюрпризи. 

 

- Саме в період заметіль, особливо в перші дні снігопадів, можна чути різні оцінки роботи наших комунальників, які займаються благоустроєм територій. Здебільшого, вони, звичайно, негативні. Перепадає і органам місцевого самоврядування. Адже у таких випадках виникає закономірна потреба у залученні додаткової робочої сили для прибирання снігу. А де їх брати? - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - З метою організації оперативного прибирання снігових наметів обласна служба зайнятості щороку допомагає органам місцевого самоврядування та роботодавцям  підібрати необхідний персонал для проведення комплексу подібних робіт.

 

Наприклад, у минулі роки Сумський міський, Конотопський міськрайонний центри зайнятості, районні філії обласного центру зайнятості на виробничу потребу комунальників, органів місцевого самоврядування оперативно організували мобільні групи з числа безробітних громадян для розчищення снігу до різних об’єктів інфраструктури міст, селищ та сіл області.

 

Сьогодні, за твердженням В.Підлісного, в кожному центрі зайнятості спеціалісти протягом лічених годин готові згуртувати групи безробітних для робіт тимчасового характеру, аби допомогти у розчищенні від снігу та льоду прилеглі території до дитячих садочків, шкіл, соціальних об’єктів, забезпечити доступ до складських приміщень тощо.

 

Перевага у тому, що таким чином роботодавці не відволікають на виконання цих робіт від виробничого процесу основний персонал.

 

За словами посадовця, такі роботи мають неабияке значення і для безробітних громадян. Адже період участі безробітних громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру зараховується до трудового стажу. Факт, що особа не цурається будь-якої роботи, спрацьовує на користь безробітного. Такі роботи стають своєрідним випробувальним терміном на шляху до постійної зайнятості. Зважаючи на те, що користь від організації громадських та інших робіт тимчасового характеру є очевидною, обласна служба зайнятості й надалі продовжуватиме співпрацювати у цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства. Цьогорічна зима не виняток.     

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь