A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

У ГОЛОВНОМУ ОФІСІ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВІДБУЛАСЬ НАРАДА МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 26.01.2022 12:20
Кількість переглядів: 199

Сьогодні в приміщенні головного офісу селищної ради відбулась нарада заступників селищного голови Наталії ГАРЯЧОЇ та Олени БОХАН, директора КНП «Дубов'язівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» Анатолія МАНЯКА, заступника директора Олени ІВЛЕВОЇ з медичними працівниками населених пунктів громади.

Першочерговими питаннями зустрічі були: хід вакцинальної кампанії, зокрема, своєчасність внесення даних про вакциновану особу до реєстру, підписання декларацій жителів Дубов’язівської селищної ради з сімейним лікарем, проведення широкої просвітницької роботи серед населення щодо безумовної важливості отримання вакцини проти Covid-19 як 1-ої і 2-ої, так і 3-ої «бустерної» дози.

За словами Олени ІВЛЕВОЇ, темпи захворюваності швидко набирають обертів. Понад половина всіх виявлених випадків зараження на Covid-19 є невакциновані люди. Перебіг хвороби у них проходить набагато складніше ніж у вакцинованих осіб. Нині залишаються в зоні ризику люди похилого віку. Нажаль, рівень смертності серед них від коронавірусної хвороби вкрай високий. Тому необхідно максимально детально провести серед вищезазначеної категорії людей роз’яснювальну роботу щодо необхідності отримання вакцини.

Олена БОХАН відзначила, що епідеміологічна ситуація щодня погіршується, потрапляння до «червоної» зони нашої області з кожним днем все більш реальне і жорсткіші обмеження теж. Тому вона закликала медичних працівників сприяти максимальному охопленню всіх верств населення як інформаційно-просвітницькою роботою щодо необхідності вакцинації, так і створенню всіх умов безперебійного доступу людей до можливості вакцинуватись.

Додатково варто зазначити, що громадяни України, які отримали «бустерну» дозу вакцини проти коронавірусного захворювання COVID-19, отримають додатково 500 гривень в рамках програми «еПідтримка». Найближчим часом програма також пошириться на всіх громадян України віком 14-18 років.

Окрім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі тощо – вони зможуть витратити гроші у сфері освіти, на освітні курси, освітні послуги.

Від 24 січня особи віком 60+ вже можуть придбати ліки за вищезазначеною програмою.

Крім того, Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення ініціативи Президента «єПідтримка» й на інші групи населення, зокрема на осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку.

За підсумками наради були надані відповідні доручення та рекомендації.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь