A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Скасовано акцизні марки для звичайних (не ігристих) вин

Дата: 28.01.2022 11:01
Кількість переглядів: 228

У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що з 1 січня 2022 року в Україні скасовано акцизні марки для звичайних (не ігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв. Це  прописано у Законі України від 30.11.2021 № 1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».  

Законом передбачено розширення переліку товарів, які не підлягають маркуванню марками акцизного податку — тестовими зразками алкогольних напоїв та натуральними винами, без додавання спирту, міцність яких не перевищує 15 відсотків. Це стосується звичайних  (не ігристих) вин та зброджених напоїв, фактична міцність яких вище 1,2 відс. об'ємних одиниць етилового спирту, але не вище за 15 відсотків. За умови, що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має ферментне походження.

До переліку включено тестові зразки алкогольних напоїв, які не призначені для роздрібного продажу та ввозяться суб'єктами господарювання, що мають ліцензії на право гуртової торгівлі відповідною продукцією, для проведення досліджень або випробувань, але не більше 3 л кожного виробу.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь