A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

АПАРАТНА НАРАДА

Дата: 31.01.2022 10:28
Кількість переглядів: 231

В ході апаратної наради з начальниками відділів та керівниками структурних підрозділів виконавчих органів було окреслено низку важливих завдань на поточний тиждень. За словами директора КНП «Дубов’язівська АЗП-СМ» Анатолія МАНЯКА, на території Дубов’язівської селищної ради вже триває вакцинація населення від Covid-19 третьою дозою вакцини. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2.

На сьогодні дані свідчать, що ефективність вакцин у запобіганні симптоматичному перебігу COVID-19, зумовленому варіантом «Омікрон», значно нижча у порівнянні з варіантом «Дельта» і швидко знижується з плином часу, особливо серед людей старшого віку. Введення бустерної дози наближає ефективність вакцин до 90% у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19. 

У звязку зі збільшенням кількості випадків захворювання коронавірусною інфекцією на території громади очільнику медицини доручено посилити організаційно-просвітницьку роботу серед жителів, особливо людей вікової групи 60+, щодо безумовної важливості вакцинації, забезпечити в необхідній кількості наявність різних видів вакцини та ПЛР-тестів.

Також з урахуванням вищезазначеної ситуації відділу освіти, молоді та спорту, відділу соціального захисту населення, відділу культури та туризму, службі у справах дітей надано ряд рекомендацій щодо постійного моніторингу ситуації у навчальних закладах, роботи закладів культури та надання соціальних послуг населенню з урахуванням епідеміологічної ситуації в кожному населеному пункті Дубов’язівської селищної ради.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь