A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ СОБАК!

Дата: 02.02.2022 15:14
Кількість переглядів: 468

Дуже часто, на вулицях населених пунктів нашої громади, можна зустріти собак різних порід та розмірів, які або втекли від господарів, або господарі відпустили їх на самостійний вигул.

До селищної ради часто звертаються небайдужі мешканці сіл зі скаргами про те, що собаки, які живуть на території домоволодінь, мають вільний доступ з домоволодіння на вулицю. Це становить небезпеку не лише для всіх людей, які проходять повз домоволодіння та велосипедистів, а й для самих тварин.

Пам’ятайте, собак у населених пунктах – можна тримати у вільному вигулі на ізольованій, добре обгородженій території (в ізольованому приміщенні), на прив’язі або без неї. Якщо з території є доступ на вулицю, тварин потрібно тримати в вольєрі або на прив’язі.

Якщо ви господар собаки, то на вас покладається наступна відповідальність:

 

- якщо у вас собака, що належить до числа потенційно небезпечних порід і ви його вигулюєте без повідка і намордника, то, згідно зі статтею 154 Адміністративного кодексу, на вас чекає адміністративне покарання. Це перше попередження або штраф від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів. Про порушення можуть повідомити мешканці або перехожі, акбо інспектори, які здійснюють рейди саме з цією метою. Якщо протягом року скарги на вас повторюються, то ви будете притягуватися до відповідальності вже за 2 частиною тієї ж статті, і ваше порушення буде розглядатися вже в судовому порядку. За рішенням суду у вас можуть навіть відібрати собаку;

- якщо ваша собака незалежно від породи, когось вкусив і укуси зафіксовані, вас карають за 2 частиною статті 154 Адміністративного кодексу, і це розглядається в судовому порядку. Тут вже залучаються кінологічні організації, щоб встановити, чи напад був спровокований, чи собака просто агресивний. Залежно від встановлених фактів встановлюють або штраф, або вашу тварина конфісковують;

- якщо ваш собака напав на іншу, це прирівнюється до пошкодження майна і розглядається, знову ж таки, за статтею 154. У цьому випадку ви будете покарані штрафом.

 

Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Дубов’язівської селищної ради звертається до усіх власників собак з проханням не випускати тварин самостійно гуляти по населеному пункту та максимально обмежити самовільний доступ тварин з домоволодіння на вулицю.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь