A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

КІЛЬКІСТЬ ПРОФЗАХВОРЮВАНЬ В ОБЛАСТІ ТОРІК ЗБІЛЬШИЛАСЬ МАЙЖЕ НА 61%

Дата: 04.02.2022 14:42
Кількість переглядів: 338

Минулого року управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України у Сумській області зареєструвало 21 випадок набуття  працівниками професійного захворювання. Кількість встановлених профзахворювань збільшилась майже на 61%, або на 7 випадків, порівняно з 2020 роком.

 

Основною причиною набуття статусу потерпілого на виробництві через професійне захворювання у минулому році залишились хвороби органів дихання, слуху та захворювання опорно-рухового апарату.

 

Зверніть увагу, професійне захворювання набувається працівниками через системний, зазвичай довготривалий вплив негативних виробничих факторів. Тож випадки захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19 не входять до зведених даних по професійних захворюваннях, оскільки є гострими професійними захворюваннями, тобто вважаються нещасними випадками на виробництві та включаються до відповідної аналітичної інформації.

Страхові випадки зафіксовано на 7-ми підприємствах, порівняно з 2-ма минулого року. Близько 62% всіх випадків - це працівники АТ «Насосенергомаш».

 

На АТ «Насосенергомаш» страхових випадків збільшилося з 10 до 13, що становить 30 %. Також хронічні професійні захворювання встановлено працівникам ТОВ «Енергоконсалтінг-ХХІ», ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів», ПАТ «Сумихімпром», ДП «Завод обважнених бурильних та ведучих труб» - по 1 випадку; АТ «СМНВО-Інжиніринг» - 2 випадки.

 

В ПАТ «Сумське НВО» кількість осіб, яким встановили професійну патологію, зменшилася з 3 до 2.

 

Профзахворювання виявлено серед працівників 12-ти професій. У електрозварників ручного зварювання - 6 осіб; обрубувачів - 3 особи; газорізальників та електромонтерів - по 2 особи; серед інших професій - по 1-й особі.

 

Всі потерпілі належать до вікової категорії 40 і більше років.

 

Нагадаємо, у разі діагностування професійного захворювання та відповідного висновку МСЕК Фонд фінансує застрахованим особам щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності; допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності; одноразову допомогу в разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого та ін.

 

Також потерпілі на виробництві мають право на: лікування за рахунок коштів Фонду в закладі охорони здоров’я, враховуючи оперативні втручання; забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення упродовж усього періоду до відновлення працездатності; подальшу медичну реабілітацію; санаторно-курортне лікування тощо.

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь