Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

А правда, що Канада скасовує всі пов’язані із COVID-19 обмеження у відповідь на протести? Експерти ще кажуть, що вакцина Pfizer проти COVID-19 є «небезпечною»?

Дата: 17.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 240

Міністерство охорони здоров'я України спільно зі Stopfake публікує дайджест спростувань медичних міфів №22 — «Чистий мозок».

МІФ №1: У всіх вакцинованих від COVID-19 вагітних стався викидень – «приховані дані» випробувань.

У мережі поширюється чергова дезінформація про те, що «приховані дані» випробувань вакцини Pfizer проти COVID-19 нібито показують, що у всіх вагітних жінок, які отримали щеплення, трапився викидень. Про це начебто є свідчення у звіті «Сукупний аналіз повідомлень про небажані явища після отримання дозволу», де описано 270 вагітностей жінок, що отримали вакцину цього виробника.

ФАКТ: У документі Pfizer-BioNTech, який компанія подала для реєстрації своєї вакцини, розглядаються деякі несприятливі повідомлення після вакцинації від COVID-19. Втім описані випадки не показують причинно-наслідковий зв’язок між небажаним явищем та вакцинацією. Немає доказів того, що всі вагітності жінок, які отримали щеплення у звітний період, закінчилися смертю плода. 238 вагітностей, які аналізуються в документі, тривали на момент написання тексту статті, і автори публікації ще не мали даних про результат вагітності. Також автори публікації не зіставляли ці дані із загальною кількістю вакцинованих вагітних жінок у світі чи у США.

Більше інформації тут https://bit.ly/3oTDgE1

МІФ №2: Вакцинація під час пандемії провокує мутацію вірусу до варіантів, що є заразнішими.

Розповсюджується твердження, що вакцинація від COVID-19 у розпал пандемії є причиною появи мутацій нових, більш заразних варіантів вірусу, а масова вакцинація від «Омікрону» взагалі «обернеться катастрофою». Також у публікаціях заявляють, що «найбільше заразу розносять» саме вакциновані, і після кількох мутацій вірусу вони повністю втрачають імунітет до нього. Такі заяви належать бельгійському ветеринару та вірусологу Геерту Ванден Босше, популярному серед антивакцинаторів.

ФАКТ: Наукові дані не підтверджують тези бельгійського ветеринарного лікаря Геерта Ванден Босше. Навпаки, дослідження показують, що вакцинація від COVID-19 знижує передачу інфекції та частково захищає від нових варіантів коронавірусу. Згідно з інформацією експертів Health Desk, жодна з наявних вакцин не є причиною появи більш небезпечних варіантів COVID-19.

Більше інформації тут https://bit.ly/3HUd1Vv

МІФ №3: Канада скасовує всі пов’язані із COVID-19 обмеження у відповідь на масові протести.

У соціальних мережах поширюють інформацію про те, що Канада з 28 лютого нібито скасовує всі обмеження, пов’язані з COVID-19, — у відповідь на масові протести руху так званих «далекобійників». Насправді такі твердження не відповідають дійсності.

ФАКТ: Деякі канадські провінції поступово пом’якшують жорсткі обмеження щодо COVID-19. Однак це пов’язано зі спадом захворюваності в Канаді, де майже 80% населення повністю вакциновані. Канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо підкреслив, що Канада все ще перебуває у розпалі смертельної пандемії, і певні обмеження діятимуть доти, доки ситуація не стане більш контрольованою.

Більше про цей міф тут https://bit.ly/3sKBBSt

МІФ №4: FDA визнали, що вакцина Pfizer проти COVID-19 є «небезпечною».

Поширюється інформація про те, що в Управлінні з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) нібито визнали, що їх ввели в оману стосовно безпеки вакцини Pfizer проти COVID-19. «Серцеві напади відбуваються у 71 раз частіше, ніж від інших вакцин. Їхні вакцини вбивають двох людей на кожне врятоване життя», — нібито йшлося на віртуальному засіданні FDA.

ФАКТ: Подібна заява була зроблена незалежним спікером, не пов’язаним із FDA. Його висновки ґрунтуються на даних Системи звітності про побічні ефекти вакцини VAERS. Однак ці звіти не свідчать про причинно-наслідковий зв’язок, а лише демонструють часовий зв’язок між вакциною та побічними ефектами.

Більше у спростуванні ????https://bit.ly/3LC6iC2

МІФ №5: Щеплення призвело до смерті дитини.

Дезінформатори розповсюджують повідомлення про смерть дитини нібито «після щеплення». Як доказ наводять відео, на якому чоловік плаче біля нерухомого тіла дитини, а його намагаються заспокоїти люди навколо. Якоїсь додаткової інформації про те, яке саме щеплення було зроблено дитині, коли і де саме це сталося, користувачі не повідомляють. «Батько втратив сина після щеплення, моторошне горе. Бережіть своїх дітей», — описує відео один із користувачів.

??ФАКТ: Перед нами відеопідробка. На поширених кадрах зображено дівчинку, яка загинула 20 жовтня 2021 року в результаті сирійсько-російського артилерійського обстрілу в місті Аріха. Того дня, за повідомленнями правозахисників, загинуло 12 мирних жителів.

Більше у спростуванні https://bit.ly/34OMGdb

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь