A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

А правда, що Канада скасовує всі пов’язані із COVID-19 обмеження у відповідь на протести? Експерти ще кажуть, що вакцина Pfizer проти COVID-19 є «небезпечною»?

Дата: 17.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 220

Міністерство охорони здоров'я України спільно зі Stopfake публікує дайджест спростувань медичних міфів №22 — «Чистий мозок».

МІФ №1: У всіх вакцинованих від COVID-19 вагітних стався викидень – «приховані дані» випробувань.

У мережі поширюється чергова дезінформація про те, що «приховані дані» випробувань вакцини Pfizer проти COVID-19 нібито показують, що у всіх вагітних жінок, які отримали щеплення, трапився викидень. Про це начебто є свідчення у звіті «Сукупний аналіз повідомлень про небажані явища після отримання дозволу», де описано 270 вагітностей жінок, що отримали вакцину цього виробника.

ФАКТ: У документі Pfizer-BioNTech, який компанія подала для реєстрації своєї вакцини, розглядаються деякі несприятливі повідомлення після вакцинації від COVID-19. Втім описані випадки не показують причинно-наслідковий зв’язок між небажаним явищем та вакцинацією. Немає доказів того, що всі вагітності жінок, які отримали щеплення у звітний період, закінчилися смертю плода. 238 вагітностей, які аналізуються в документі, тривали на момент написання тексту статті, і автори публікації ще не мали даних про результат вагітності. Також автори публікації не зіставляли ці дані із загальною кількістю вакцинованих вагітних жінок у світі чи у США.

Більше інформації тут https://bit.ly/3oTDgE1

МІФ №2: Вакцинація під час пандемії провокує мутацію вірусу до варіантів, що є заразнішими.

Розповсюджується твердження, що вакцинація від COVID-19 у розпал пандемії є причиною появи мутацій нових, більш заразних варіантів вірусу, а масова вакцинація від «Омікрону» взагалі «обернеться катастрофою». Також у публікаціях заявляють, що «найбільше заразу розносять» саме вакциновані, і після кількох мутацій вірусу вони повністю втрачають імунітет до нього. Такі заяви належать бельгійському ветеринару та вірусологу Геерту Ванден Босше, популярному серед антивакцинаторів.

ФАКТ: Наукові дані не підтверджують тези бельгійського ветеринарного лікаря Геерта Ванден Босше. Навпаки, дослідження показують, що вакцинація від COVID-19 знижує передачу інфекції та частково захищає від нових варіантів коронавірусу. Згідно з інформацією експертів Health Desk, жодна з наявних вакцин не є причиною появи більш небезпечних варіантів COVID-19.

Більше інформації тут https://bit.ly/3HUd1Vv

МІФ №3: Канада скасовує всі пов’язані із COVID-19 обмеження у відповідь на масові протести.

У соціальних мережах поширюють інформацію про те, що Канада з 28 лютого нібито скасовує всі обмеження, пов’язані з COVID-19, — у відповідь на масові протести руху так званих «далекобійників». Насправді такі твердження не відповідають дійсності.

ФАКТ: Деякі канадські провінції поступово пом’якшують жорсткі обмеження щодо COVID-19. Однак це пов’язано зі спадом захворюваності в Канаді, де майже 80% населення повністю вакциновані. Канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо підкреслив, що Канада все ще перебуває у розпалі смертельної пандемії, і певні обмеження діятимуть доти, доки ситуація не стане більш контрольованою.

Більше про цей міф тут https://bit.ly/3sKBBSt

МІФ №4: FDA визнали, що вакцина Pfizer проти COVID-19 є «небезпечною».

Поширюється інформація про те, що в Управлінні з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) нібито визнали, що їх ввели в оману стосовно безпеки вакцини Pfizer проти COVID-19. «Серцеві напади відбуваються у 71 раз частіше, ніж від інших вакцин. Їхні вакцини вбивають двох людей на кожне врятоване життя», — нібито йшлося на віртуальному засіданні FDA.

ФАКТ: Подібна заява була зроблена незалежним спікером, не пов’язаним із FDA. Його висновки ґрунтуються на даних Системи звітності про побічні ефекти вакцини VAERS. Однак ці звіти не свідчать про причинно-наслідковий зв’язок, а лише демонструють часовий зв’язок між вакциною та побічними ефектами.

Більше у спростуванні ????https://bit.ly/3LC6iC2

МІФ №5: Щеплення призвело до смерті дитини.

Дезінформатори розповсюджують повідомлення про смерть дитини нібито «після щеплення». Як доказ наводять відео, на якому чоловік плаче біля нерухомого тіла дитини, а його намагаються заспокоїти люди навколо. Якоїсь додаткової інформації про те, яке саме щеплення було зроблено дитині, коли і де саме це сталося, користувачі не повідомляють. «Батько втратив сина після щеплення, моторошне горе. Бережіть своїх дітей», — описує відео один із користувачів.

??ФАКТ: Перед нами відеопідробка. На поширених кадрах зображено дівчинку, яка загинула 20 жовтня 2021 року в результаті сирійсько-російського артилерійського обстрілу в місті Аріха. Того дня, за повідомленнями правозахисників, загинуло 12 мирних жителів.

Більше у спростуванні https://bit.ly/34OMGdb

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь