A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Підприємства промисловості Сумщини – лідери з наповнення бюджету

Дата: 18.02.2022 14:44
Кількість переглядів: 339

Як прокоментувала начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко, протягом 2021 року податківцями Сумщини забезпечено надходження до бюджетів усіх рівнів в сумі 17 млрд 116 млн грн, у тому числі: до державного бюджету надійшло 9 млрд 241 млн грн, місцеві бюджети області отримали 7 млрд 875 млн гривень.

У розрізі видів економічної діяльності найбільшу суму сплати забезпечено підприємствами промисловості – 6 млрд 383 млн грн, або 37,3 відс. від загальної суми надходжень.

Щодо сплати до державного бюджету, то підприємства даної галузі також посідають позиції лідера: сплачено майже 4 млрд 800 млн грн, що складає 51,9 відсотків загальної суми. До місцевих бюджетів забезпечено понад 1,5 млрд гривень та 20,1 відсостків відповідно.

Підприємства сільського господарства мають не менш вагомий вплив на стан надходжень до бюджетів. Так, за січень - грудень 2021 року до Зведеного бюджету України сільгоспвиробниками виробниками забезпечено податків та зборів в сумі 3 млрд 45 млн гривень або 17,8 відсотків загальної суми; до державного бюджету було направлено 1 млрд 434 млн гривень, що становить 15,5 відсотка. До місцевих бюджетів підприємствами галузі сплачено 1 млрд 610 млн гривень або 20,5 відсотків від суми загальних надходжень.

ТОП-3 лідерів завершує бюджетна сфера, фахівцями якої сплачено до Зведеного бюджету України 2 млрд 912 млн гривень (17,0 відсотків від загальної суми надходжень). У тому числі до державного бюджету направлено 954 млн гривень (10,3 відсотки загальної суми). Внесок до місцевих бюджетів від платників бюджетної сфери є більш вагомим – забезпечено суму 1 млрд 958 млн гривень, або 24,9 відсотків від загальної суми надходжень, зазначила головний податківець Сумщини.

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь