A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ПРИЗОВНА КАМПАНІЯ ТА ОПОВІЩЕННЯ РЕЗЕРВІСТІВ: ПРО ГОЛОВНЕ ІЗ ЗУСТРІЧІ З КЕРІВНИЦТВОМ КОНОТОПСЬКОГО РАЙОННОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ

Дата: 23.02.2022 13:10
Кількість переглядів: 3200

23 лютого у головному офісі Дубов’язівської селищної ради пройшла зустріч керівництва селищної ради, старост із тимчасово виконуючим обов’язки начальника Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романом РАДІОНЕНКОМ, заступником начальника Центру рекрутингу та комплектування Сергієм ІНОЗЕМЦЕВИМ та офіцером відділення рекрутингу та комплектування 1 відділу Конотопського РТЦК та СП міста Буринь МАРИНІНИМ Максимом, метою якої було налагодження активної, максимально оперативної співпраці органів місцевого самоврядування та Центру комплектування в умовах нинішньої напруженої ситуації на кордонах нашої держави.

Як наголосив Роман РАДІОНЕНКО, що згідно Указу Президента України від 29.12.2021 № 687/2021 визначено, що у 2022 році проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу відбудеться з квітня по червень та з жовтня по грудень.

Призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи до цих дат вже розпочинаються. У зв’язку з цим, розпочинається кампанія оповіщення призовників на строкову військову службу. Кожен призовник має знати, що за ухиляння від явки до Центру рекрутингу та комплектування за повісткою передбачений штраф у розмірі 850 – 1700 грн. Особа також буде нести кримінальну відповідальність згідно статті 335 Кримінального кодексу України, що карається обмеженням волі на строк до трьох років.

За словами військового, всі призовники, що не отримали повістки, з моменту оголошення призову 1 квітня 2022 року мають у 10-денний термін з’явитися до Центру рекрутингу та комплектування особисто з документами, що підтверджують особу. В інакшому випадку, вони понесуть відповідальність згідно вищезазначених норм.

Роман РАДІОНЕНКО закликав усіх присутніх довести до відома жителів громади, що призовники строкової військової служби ні за яких обставин не будуть направлятися до зони проведення ООС.

Окремо говорили про оповіщення резервістів згідно Указу Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО про призов громадян, які перебувають у військовому резерві, підписаний ним учора, 22 лютого. Максим МАРИНІН, офіцер відділення рекрутингу та комплектування 1 відділу Конотопського РТЦК та СП міста Буринь, зазначив, що вже сьогодні розпочато призов оперативного резерву 1-ї черги. Це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві та набули певної військової облікової спеціальності.

Наразі загрози вторгнення на територію Сумської області немає, але готовність має бути в пріорітеті.

Загалом, під час наради були напрацьовані важливі цілі та напрямки діяльності для успішної реалізації вищепоставлених завдань.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь