A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДОРОГІ ЖИТЕЛІ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 28.07.2022 07:46
Кількість переглядів: 230

Сьогодні ми вперше відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 та запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Тривалий шлях державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави - міста Києва та подіями, пов'язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору.

Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

День Української Державності нероздільно пов'язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці - захисники нашої державності - нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора - російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави - доводять, що українці - народ-військо.

Тож хочу побажати усім нам незламної віри, миру, тепла, затишку і любові, а нашій рідній Україні - великої Перемоги над злом!

Слава українському народу! Слава ЗСУ! Слава Україні!

 

З повагою,

Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь