A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

«БО ТИ ЄДИНА, УКРАЇНО, БО ТИ НА ВСІХ У НАС ОДНА!»

Дата: 28.07.2022 13:29
Кількість переглядів: 238

Сьогодні ми вперше відзначаємо значне свято для нашої країни – День Української Державності.

Довгий і неймовірно тернистий шлях пройшов український народ до набуття такої омріяної незалежності у своїх історичних кордонах. Століттями у боротьбі та незламному прагненні до свободи українці кували свою самобутність, ідентичність, неповторність, ставали міцніше за дамаську сталь. У полум’ї протистоянь ворогам народжувались кращі сини та дочки, які прославили наш народ по всій земній кулі.

Зробити вагомий внесок у становлення української державності випала доля і трьом братам Тимошенкам – Сергію, Степану та Володимиру - із села Шпотівка Дубов’язівської територіальної громади.

Як вирізьблено на гранітній плиті, Степан Прокопович Тимошенко – український, американський та німецький вчений у галузі механіки, один з перших організаторів і академіків Української академії наук.

Сергій Прокопович – український архітектор, суспільно-політичний діяч, депутат українського і польського парламентів, міністр шляхів сполучення УНР, учасник Другого зимового походу.

Найменший же брат Володимир Прокопович – український економіст, економічний консультант українських урядів та керівник інституту економічної кон’юнктури Української академії наук.

Ці три українці – кожен по своєму – творили найвищі прояви сучасної української цивілізації.

З нагоди національного свята відбулися урочистості на їх малій батьківщині за участь Дубов’язівського селищного голови Леоніда БІЛИКА, заступників селищного голови Наталії ГАРЯЧОЇ та Олени БОХАН, начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету Дубов’язівської селищної ради Тетяни ОСАДЧОЇ, заступника директора ТОВ «Молоко Вітчизни» Юлії РУДЕНКО та старости Шпотівського старостинського округу Анатолія БОРИСЕНКА.

«Знаходячись сьогодні тут, на батьківщині цих без перебільшення великих діячів державотворення нашої країни, ми засвідчуємо свою безмежну шану та повагу до їх внеску у світову науку і культуру та їх працю на благо нашого з вами сьогодення», - відзначив Леонід БІЛИК.

Як бачимо, Україні не 30 років. Вона має більш ніж тисячолітню історію, сповнену потрясінь, слави, звитяги, болі, страждань, сподівань та надії. Вона мудра, досвідчена, розсудлива, прекрасна, нескорена, нездоланна і така рідна для кожного з нас. Вона зростила Героїв, які нині захищають її від навали оскаженілих бастардів. Вона не схилить голову перед фейкоблудною недоімперією, вона поверне все, що в неї відібрали і стане маяком світла для тих, хто заблукав у пітьмі.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь