Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Закон України № 2520-ІХ звільняє від оподаткування волонтерську діяльність

Дата: 16.09.2022 14:44
Кількість переглядів: 358

Для фізичних особ, які провадять волонтерську діяльність, Законом України від 15.08.2022 № 2520-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України" встановлено пільгу в частині оподаткування коштів або вартості майна (послуг).

 У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що не підлягають оподаткуванню вартість послуг, які отримують волонтери з якими укладено договір про провадження волонтерської діяльності, в частині витрат неприбуткової організації, що залучає до своєї діяльності волонтерів, на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов’язаних з наданням волонтерської допомоги такою особою відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».

Також не є об'єктом оподаткування кошти та майно, які відшкодовуються неприбутковою організацією особі – волонтеру, з якою укладено договір про провадження волонтерської діяльності в частині документально підтверджених витрат, пов’язаних з наданням волонтерської допомоги, у розмірі та відповідно до переліку, що передбачені ст. 11 «Закону України «Про волонтерську діяльність».

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь