A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

#MakePizzaNoWar: У ДУБОВ’ЯЗІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВОЛОНТЕРИ ІЗ ШОТЛАНДІЇ ЧАСТУВАЛИ ВСІХ ОХОЧИХ ІТАЛІЙСЬКОЮ ПІЦОЮ

Дата: 29.09.2022 15:57
Кількість переглядів: 321

Сьогодні за сприяння Головного управління національної поліції в Сумській області, Благодійного фонду «М.Р.І.Я.» спільно з міжнародними волонтерами шотландської організації «Siobhans Trast» під гаслом #MakePizzaNotWar у смт. Дубов’язівка відбулось безкоштовне частування усіх бажаючих смачною піцою.

Привітав почесних гостей Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК. Він висловив подяку представникам ГУНП в Сумській області, які були присутні на заході, зокрема, начальнику сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області Ірині МАКУШЕНКО, за активну та злагоджену співпрацю у реалізації необхідного нашій громаді проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Окремо селищний голова подякував волонтерам за ту благородну справу, яку вони роблять зараз, у нашій країні, коли йде війна і це надає віри і сил у добро, надихає жити та докладати максимум зусиль до наближення нашої Перемоги.

Всі бажаючі, в переважній більшості, дітлахи, з великою цікавістю та захопленням спостерігали за іноземними гостями, але найбільше їх погляди були прикуті до процесу приготування піц.

За словами волонтера організації Томаса ХЬЮЗА коржі, сир, приправи та решту інгредієнтів здебільшого надає італійська мережа «Italpizza». Щомісяця вони надсилають комплекти для приготування 30 тисяч піц. Польський офіс компанії Dr. Oetker також допомагає волонтерам та надсилає дві-три тисячі комплектів щомісяця. Решту, а також пальне для фургонів, купують за гроші, які донатять люди з усього світу.

«Я просто вражений мужністю українців, - відзначає Том, - ви просто безстрашні герої. Я сьогодні сфотографувався з великою кількістю ваших мешканців і на кожному фото є тільки одна незмінна деталь – посмішка. Посміхаються діти, посміхаються дорослі і це дуже надихає. У мене починають боліти м’язи на щоках але на кожному наступному фото ви не побачите мене без посмішки».

Команда Тома – це позитивні, вмотивовані люди, котрим не байдуже, де вони знаходяться. Вони не так добре володіють українською мовою але це не заважало їм знаходити спільну мову з дітлахами. З кожним охочим волонтери робили фото, селфі, відмінно вимовляли «Слава Україні!» та миттєво відповідали «Героям Слава». Так гості з далекого туманного Альбіону ставали ніби близькими дружніми сусідами, які готові простягнути руку допомоги у скрутний час.

Загалом в Україні перебувають 15 волонтерів благодійної організації. Подорожують п’ятьма фургонами. Кожен фургон у різному регіоні. Частину подібних піца-траків пригнали з Шотландії, ще декілька докупили в Польщі. Всередині фургони прикрашені малюнками та вітальними листівками, які волонтерам подарували діти.

 

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь