A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ: ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ РОЗШИРИЛА СФЕРУ ПІДТРИМКИ УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ

Дата: 10.11.2022 10:35
Кількість переглядів: 105

24 березня 2022 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про функціонування експортно-кредитного агентства», яким розширено сферу підтримки українського експорту.

За ухвалення в другому читанні та в цілому проголосували 353 народних депутати.

Проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту» щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства» передбачає внесення ряду змін до Закону України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту» (Відомості Верховної Ради, 2017, № 4, ст. 43 із наступними змінами), які мають спростити експорт української продукції.

Як ідеться у законі, він передбачає розширення можливостей ЕКА здійснювати страхування та перестрахування експортного факторингу. Розмір початкового статутного капіталу ЕКА, що формується коштом коштів державного бюджету, збільшено до не менш як 2 млрд гривень.

Основною метою збільшення початкового статутного капіталу ЕКА є покращення фінансової стійкості ЕКА відповідно до вимог Директив про платоспроможність Європейського Союзу та інструкцій провідних рейтингових компаній (S&P, Moody’s) щодо визначення достатнього рівня капіталу страхової компанії.

Документ розширює сферу підтримки українського експорту з доданою вартістю, зокрема за рахунок товарів переробної промисловості, а також спрощує порядок реалізації завдань та основних напрямів діяльності ЕКА.

Дізнатись більше про можливості, ознайомитись з переліком продуктів ЕКА та отримати іншу корисну інформацію можна на сайті ЕКА (ТУТ).

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь