A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

МИ ГІДНО ТВОРИМО СВОЄ МАЙБУТНЄ, СПИРАЮЧИСЬ НА СЛАВНИЙ ДОСВІД ПОКОЛІНЬ!

Дата: 21.11.2022 16:18
Кількість переглядів: 143

21 листопада, у День Гідності та Свободи, Україна вшановує всіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

З метою належного вшанування полеглих воїнів-земляків, які віддали своє життя в боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України, на території Чернечослобідського, Гружчанського та Шпотівського старостинських округів за участі Дубов’язівського селищного голови Леоніда БІЛИКА, заступника селищного голови Олени БОХАН, начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету селищної ради Тетяни ОСАДЧОЇ, старост Чернечослобідського СО Сергія ТРИГУБА, Гружчанського СО Лілії ГРАДУН та Шпотівського СО Анатолія БОРИСЕНКА, працівників закладів культури і старостатів відбулося покладання квітів до могил та пам’ятних знаків захисників-односельців.

Їх імена навіки закарбовані в нашій пам’яті. Це Юрій ШКУМАТ (смт. Дубов’язівка), Євген КАРАСЕНКО (с. Тернівка), Сергій ШЕРШАК та Олександр БАРАНЕНКО (с. Чернеча Слобода), Микола БРИСЮК (с. Землянка).

Окремою і вагомою сторінкою у нашій історії є незбориме прагнення до свободи, незалежності, в якому українці кували свою самобутність, ідентичність, неповторність, ставали міцніше за дамаську сталь. У полум’ї протистоянь ворогам народжувались кращі сини та дочки, які прославили наш народ по всій земній кулі. Зробити вагомий внесок у становлення української державності випала доля і трьом братам Тимошенкам – Сергію, Степану та Володимиру - із села Шпотівка Дубов’язівської територіальної громади.

Як вирізьблено на гранітній плиті, Степан Прокопович Тимошенко – український, американський та німецький вчений у галузі механіки, один з перших організаторів і академіків Української академії наук.

Сергій Прокопович – український архітектор, суспільно-політичний діяч, депутат українського і польського парламентів, міністр шляхів сполучення УНР, учасник Другого зимового походу.

Найменший брат - Володимир Прокопович – український економіст, економічний консультант українських урядів та керівник інституту економічної кон’юнктури Української академії наук.

Ці три українці – кожен по своєму – зробили свій величний внесок у формування української державності в буремні часи початку минулого століття.

Низький уклін всім захисникам України, які назавжди залишаться в пам’яті народу та будуть гідним прикладом для майбутніх поколінь!

 

(більше фото ТУТ)

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь