A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Перенесення права на нарахування податкової знижки

Дата: 26.12.2022 18:28
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Порядок застосування податкової знижки передбачений ст. 166 Податкового кодексу України (далі - ПКУ). Так, відповідно до п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ, підстави для нарахування  податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній декларації,  яка  подається по 31 грудня  включно  наступного за звітним  податкового  року.

Разом з тим, п. 69 підрозділу 10  розділу  ХХ «Перехідні  положення»  Кодексу  передбачено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про  введення  воєнного  стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України  «Про  введення  воєнного стану в Україні», справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у цьому  пункті.

Таким  чином, з урахуванням  положень  п.п. 69.9 п. 69 підрозділу 10  розділу  ХХ «Перехідні  положення» ПКУ; тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, норми п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ зупинені, а отже подання декларації, у якій зазначається право на податкову знижку, здійснюється без дотримання  вказаного терміну.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь