A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

За 2022 році громадяни задекларували податку у сумі понад 60 млн гривень

Дата: 09.01.2023 17:21
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Станом на 31.12.2022 платниками податків Сумщини подано  6300 декларації про майновий стан і доходи громадян, із них 3517 обов’язкових декларацій та  2783 декларацій з метою отримання податкової знижки. За результатами поданих декларацій громадяни задекларували  до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 60,9 млн гривень та військового збору на загальну суму 7,4 млн гривень, - про вищезазначене  засоби масової інформації Сумщини повідомляє в.о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексій Мазуренко.

Так, за основними напрямами жителі області декларували такі доходи:  від отримання спадщини – подано 1362 декларації;   від продажу сільськогосподарської продукції – подано 395 декларацій;  іноземні доходи – подано 283 декларації;  від здачі в найм нерухомого майна – подано 248 декларацій; від продажу рухомого і нерухомого майна – подано 569 декларацій;  інвестиційний прибуток – 75 декларацій;  інші доходи – подано 632 декларації.

Також, станом на 31.12.2022 подано 77 декларацій громадянами, доходи яких перевищували 1 млн грн, які задекларували 319,1 млн гривень доходів,  з них: 39 «мільйонерів» проживають у м. Суми;  2 - проживають у Сумському районі; 19 - проживають у Конотопському районі; 2 - проживають в Охтирському районі; 13 - проживають у Роменському районі; 2 - проживають у Шосткинському районі. З доходів зазначеної категорії платників задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 45,3 млн грн, та військового збору у сумі 5,8 млн гривень.

Загалом з початку року згідно з  поданими деклараціями до бюджету надійшло податку на доходи з фізичних осіб у сумі 57,8 млн гривень та військового збору – 7,2 млн гривень. Олексій Мазуренко також нагадує платника податків Сумщини, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування майнового стану та доходів громадян, які були отримані протягом 2022 року.

 Минулий рік був воєнним та для всіх українців дуже жахливим, але особливо в ці важкі часи необхідно замислитися та усвідомити той факт, що сплата податків – це загальнолюдська цінність. Антифіскальна поведінка не допустима. Сьогодні, на жаль, не всі розуміють тих податкових наслідків, які їм загрожують, і тих податкових вигод, які вони могли б отримати в разі своєї підготовленості з точки зору оподаткування. Сподіваємося, що незабаром в Україні люди прийдуть до розуміння того, що податкова грамотність і податкова культура – це ті знання і навички, які необхідні кожній людині в повсякденному житті. Тож закликаємо платників Сумщини, які мають можливість виконувати свої податкові обов'язки, декларувати доходи та сплачувати податки і як результат сприяти збільшенню податкових надходжень та відповідно допомагати державі компенсувати можливі втрати державного та місцевих бюджетів, а отже – посилюватиме фіскальну компоненту національної безпеки держави, - акцентує посадовець.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь