A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Як під час щоденних повітряних тривог отримати послуги від податківців

Дата: 09.01.2023 17:23
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Сьогодні, як ніколи платникам податків важливо володіти найактуальнішою податковою інформацією і знати, як діяти. Акцентуємо, що  вже не перший рік поспіль податкова рекомендує платникам податків утримуватися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби та користуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності, сплати податків та для отримання адміністративних послуг. Декілька років працює та активно використовується платниками податків інформаційно-телекомунікаційна система «Електронний кабінет». Цей сервіс постійно удосконалюється, додаються нові послуги та можливості.

Електронний кабiнет (Е – кабiнет) – це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, в електронному вигляді. Вхід до офіційної сторінки Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету  надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. Так, з інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету. Корисним для платників є електронний сервіс InfoTAX, який надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, результати обробки документів, строки подання звітності та сплати податків тощо. Сервіс актуальний для громадян та платників незалежно від обраної системи оподаткування чи їх організаційно-правової форми.

Низка сервісів податкової служби доступна на порталі Дія в розділі «Мої податки», де платники можуть отримати інформацію про свої податкові дані, стан розрахунків з бюджетом, дані про банківські рахунки, а також мають можливість сплатити податки та подати податкову декларацію платника єдиного податку — фізичної особи-підприємця. При цьому акцентуємо, що подати таку декларацію можуть фізичні особи-підприємці - платники єдиного податку 1-3 груп, які: не мають найманих працівників; не є платниками ПДВ; не змінювали групу оподаткування з початку 2021 року;  не перебувають у процесі припинення підприємницької діяльності.

В Головному управлінні ДПС у Сумській області працює новий канал комунікації - комунікаційна податкова платформа. Звернення бізнес-спільнота та громадськість може надсилати за адресою: sumy.ikc@tax.gov.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь