A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

УКРАЇНА СОБОРНА! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Дата: 20.01.2023 13:30
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

З нагоди відзначення Дня Соборності України та 105-ї річниці з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради у на території Шпотівського старостинського округу відбулось покладання квітів за участі Дубов’язівського селищного голови Леоніда БІЛИКА, заступників селищного голови Наталії ГАРЯЧОЇ та Олени БОХАН, начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету Дубов’язівської селищної ради Тетяни ОСАДЧОЇ, старости Шпотівського старостинського округу Анатолія БОРИСЕНКА, працівників округу та небайдужих мешканців села до пам’ятного знаку братам Тимошенкам – уродженців села Шпотівка, які зробили вагомий внесок у становлення української державності в ході буремних подій початку ХХ століття.

Це був час великих політичних змін. Сама ж ідея соборності та незалежності України, вперше офіційно проголошена та юридично оформлена у 1918 та 1919 роках, нікуди не зникала з української політичної думки, будучи лише тимчасово придушеною радянським окупаційним режимом і знову набула повноцінної юридичної та геополітичної ваги 24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України.

Нині наша держава – суверенна та демократична, яка обрала своїм стратегічним курсом набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Це неабияк дратує сусідню тоталітарну імперію, яка протягом всіх років нашої незалежності робила численні спроби розколоти та роз’єднати українське суспільство. І не досягнувши успіху, зважилася на анексію у 2014 році частини українських територій, а у 2022 році – на повномасштабну військову агресію. Водночас наш народ демонструє безпрецедентну єдність, згуртованість та силу, стримуючи ворожу навалу та звільняючи українській землі від окупантів.

Сьогодні Соборність для України – це повна де окупація всіх наших територій, захоплених ворогом, відновлення єдності зі всією Донеччиною, Луганщиною, Кримом. Українці всі разом обов’язково відбудують свою країну. І цей процес відбудови як нинішній збройний захист держави, стане ще одним вагомим чинником консолідації нашого суспільства.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь