A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ОБ’ЄДНАНІ ВЕЛИКОЮ СПРАВОЮ

Дата: 20.01.2023 15:30
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Дата 24 лютого 2022 року змінила для нас, українців, все. Ми почали цінувати найпростіші миттєвості в своєму житті, радіти звичним, буденним речам. Ми зрозуміли, що нас оточує світ, який складається з важливих деталей і кожна з них по-справжньому важлива. Започаткована після повномасштабного російського вторгнення в Україну ініціатива «Сади Перемоги» від проєкту SURGe яскраво це відображає.

В рамках цієї ініціативи, завдячуючи активній співпраці з Агенцією регіонального розвитку Сумської області, минулого року наша громада отримала автоклави для консервування м’ясних, рибних та овочевих продуктів та дегідратори (сушарки) для харчових продуктів.

Розуміючи важливість даного обладнання у нинішні складні часи, керівництвом селищної ради було прийняте рішення якомога швидше залучити його до роботи. У старостинських округах, куди передали прилади, працівники закладів освіти, культури, соціальної сфери активно долучилися до виготовлення продуктів харчування тривалого зберігання: тушкованого м’яса (Курилівський НВК), згущеного молока (В’язівський НВК), сухих борщових наборів (Гружчанський НВК) та фруктів (Чернечослобідський НВК). Завдяки небайдужим жителям громади та деяким місцевим підприємствам було сформовано гарну сировинну базу для реалізації продуктових завдань.

З натхненням і любов’ю, почуттям неприхованого патріотизму та вірою у своїх героїв на передовій, працювали у Курилівці, В’язовому, Грузькому, Чернечій Слободі, виготовляючи харчові набори тривалого зберігання. Кожен з таких наборів є по-справжньому домашнім продуктом, бо дбайливо приготований людьми, для яких сім’я - то святе.

Велика вдячність місцевим мешканцям за продукти і тару для виготовлення продукції! Окрема подяка ТОВ «Агрополіс» філія «Жовтневе» (с. Курилівка) за безоплатно надану м’ясну сировину.

Частину готових продуктів вже передано нашим захисникам, які зараз боронять Україну від ворога на важких рубежах. Адже герої нещадніше нищать окупантів, коли відчувають за своєю спиною міцний тил.

Та не лише продуктами харчування підтримують українських воїнів жителі Дубов’язівської територіальної громади. Триває активна та злагоджена робота по виготовленню окопних свічок (працівники Гружчанського СБК-філії КЗ «Дубов’язівський центр культури і дозвілля», мешканці с. Чернеча Слобода Линник Катерина та Линник Григорій), теплих в‘язаних шкарпеток (вихователі ДНЗ «Сонечко» (смт. Дубов’язівка) та клуб за інтересами «За покликом душі» КЗ «Дубов’язівська публічна бібліотека») та маскувальних сіток (колектив Дубов’язівської селищної ради, працівники закладів культури і жителі сіл Сім’янівка, Землянка).

Щира подяка всім небайдужим за надані матеріали для виготовлення всього вищевказаного. Дбайливо зібрані пакуночки з цими вкрай важливими та потрібними нині речами регулярно вирушають до наших захисників. Навіть діти долучаються до великої справи сьогодення, готуючи надихаючі патріотичні малюнки для воїнів.

Варто відзначити значну пророблену роботу і відмінну самоорганізацію освітян та працівників культури Курилівського старостинського округу, вихователів ДНЗ «Сонечко» (смт. Дубов’язівка) та клубу за інтересами «За покликом душі» КЗ «Дубов’язівська публічна бібліотека». Кожен намагається знайти можливість присвятити частину свого вільного часу виготовленню потрібних речей для наших хлопців.

Отже, як бачимо, ініціатива «Сади Перемоги» - це не лише ініціатива забезпечення продовольчої безпеки в нашій країні, це потужна сила єднання, що несе в собі набагато більший сенс. Люди об’єднуються у великій справі наближення перемоги над ненависним ворогом. Люди єдині у своїй підтримці Збройних Сил України. І в цьому є неймовірна перевага добра над злом.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь