Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Січневі надходження до місцевих бюджетів Сумщини склали понад 800 млн гривень

Дата: 14.02.2023 07:34
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексія Мазуренка у січні 2023 року платниками області сплачено до місцевих бюджетів 817,6 млн гривень податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли   на 185,1 млн гривень (або на 29,3 відсотка).

У розрізі податків та зборів забезпечено надходження:

  - податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) - головного наповнювача місцевих бюджетів – 586,1 млн гривень. Зазначена сума більше тогорічного показника на 201,3 млн грн (або на 52,3 відсотка).  Слід зазначити, що саме ПДФО займає найбільшу питому вагу у структурі надходжень місцевих бюджетів Сумщини та складає 71,7 відсотка.

- єдиного податку – 120,4 млн гривень. У розрізі платників «левову» частину, а це 61,1 млн гривень сплатили фізичні особи. Юридичні особи IV групи разом із сільгоспвиробниками сплатили 49,1 млн гривень, а різницю - 10,2  млн гривень – додали юридичні особи III групи. Єдиний податок є одним з податкових платежів, надходження якого стабільно наповнює місцеві бюджети та забезпечує фінансування територіальних громад. Надходження зазначеного податку є другим по величині в структурі надходжень до місцевих бюджетів нашої області.

-    податку на майно в частині плати за землю – сплачено 64,8 млн гривень, що на 2,8 млн гривень (або на 4,6 відс.) більше суми надходжень за відповідний період минулого року. Акцентуємо, що це обов’язковий платіж, який справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі.

- рентної плати за користування надрами – 16,3 млн гривень. Платниками рентної плати за користування надрами є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності, в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр (п.п. 252.1.1 ст. 252 Податкового кодексу України);

«Хочу зазначити, що наповнення місцевих бюджетів, особливо у час війни, є вагомим внеском для пришвидшення довгоочікуваної перемоги. Тож мені приємно констатувати, що суб’єкти господарювання нашої області, у своїй більшості, розуміють наскільки важливою є кожна сплачена до бюджету гривня. Щиро вдячний кожному сумлінному платнику податків Сумщини за усвідомлену життєву позицію», - констатує посадовець.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь