Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ЄДИНОЮ ГАРАНТІЄЮ СТРИМУВАННЯ РФ ВІД АГРЕСІЇ В МАЙБУТНЬОМУ Є ВСТУП УКРАЇНИ ДО НАТО - НАЄВ

Дата: 22.03.2023 18:31
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв переконаний, що єдиною гарантією стримування росії від агресії в майбутньому є вступ України до НАТО та постійне зміцнення власних Збройних сил.

"Будапештський меморандум, підписаний у грудні 1994 року, показав, що будь-яку міжнародну угоду можна порушити. Тому єдиною гарантією стримування від російської агресії в майбутньому я бачу вступ України до НАТО, а також постійне зміцнення власних Збройних сил. І ніколи не потрібно забувати вислів "Хочеш миру – готуйся до війни". Іншими словами, тільки міцне та професійне військо здатне гарантувати мир і спокій нашій державі", - заявив Наєв.

Говорячи про те, яким чином має закінчитися війна, Командувач Об’єднаних сил зазначив, що, безумовно, її завершення має передбачати збереження територіальної цілісності України, а також створення умов для недопущення в подальшому повторення агресії зі сторони противника.

"Особисто для мене закінченням війни є виконання державою-агресором умов, які містяться у запропонованій Президентом України "формулі миру". Я впевнений, що виконання всіх десяти пунктів, відображених у цій формулі, надастьможливість не для тимчасового припинення вогню, а для створення умов, за яких росія в майбутньому не зможе реалізувати свої плани", - сказав він.

За словами Наєва, щоб досягти закінчення війни, необхідно посилити міжнародну ізоляцію росії. Йдеться про економічний тиск у вигляді міжнародних санкцій, позбавлення росіян впливових союзників, які зможуть надавати їм військову та економічну допомогу. "Тільки об’єднання всіх цивілізованих країн світу у боротьбі з російським агресором зможе зупинити війну в Україні", - наголосив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

На його переконання, війна закінчиться не лише тоді, коли останній російський солдат покине нашу територію, а тоді, коли ворог зрозуміє, що людей, які хочуть жити у вільній державі, неможливо перемогти.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських загарбників.

Джерело


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь