Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДЕПУТАТИ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПІДТРИМАЛИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ДИПЛОМАТИЧНИХ МІСІЙ, ПРЕДСТАВНИЦТВ МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА МІСТ-ПОБРАТИМІВ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ УЧАСТІ РОСІЙСЬКИХ ТА БІЛОРУСЬКИХ СПОРТСМЕНІВ У ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ ТА АЗІЙСЬКИХ ІГРАХ

Дата: 23.03.2023 09:04
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

В ході 31 сесії 8 скликання депутатів селищної ради дане звернення зачитала секретар Дубовязівської селищної ради Людмила СКРИПОЧКА.

В ньому йдеться про те, що російська агресія проти України є безпрецедентною за жорстокістю стосовно мирного населення, насамперед жінок і дітей. Майже 500 українських дітей, вбитих російськими окупантами, вже ніколи не стануть дорослими. Знущання над мирними громадянами: масові вбивства, тортури, ґвалтування в окупованих містах та селах України відомі всьому світові. Варварські обстріли житлових масивів є свідомим вбивством мирних громадян та призводять до численних жертв. Російська армія цілеспрямовано нищить школи, дитячі садки, лікарні, пологові будинки, несучи смерть та розруху.

Тому Дубов’язівська селищна рада наголошує, що пропозиції про допуск спортсменів країн-терористів росії та білорусі до міжнародних спортивних змагань не враховують вкрай жорстокий і варварський характер війни, розв’язаної російською федерацією за підтримки білорусі проти України, спрямований на геноцид Українського народу, зокрема, неприховані намагання збройних сил фашистської росії спровокувати в Україні техногенну катастрофу, шляхом повного руйнування енергетичної системи, обстрілів Запорізької та Чорнобильської атомних електростанцій.

«Такі пропозиції є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, у тому числі більше 220 українських спортсменів, які самовіддано стали на захист Вітчизни і поклали життя в боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави».

У зв’язку з цим, Дубов’язівська селищна рада закликає дипломатичні місії, представництва міжнародних організацій та міста-побратими висловити рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітетові, національним олімпійським комітетам країн світу та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації російською федерацією заподіяних Україні збитків.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь