A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ПРО ОСВІТУ У УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ФОРУМ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 30.03.2023 15:47
Кількість переглядів: 119

30 березня Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК спільно із делегацією освітян Дубов’язівської селищної ради взяв участь у VI Форумі директорів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Сумської області «ОСВІТА. РІК НЕЗЛАМНОСТІ. КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ»

Цей захід присвячений обговоренню перспектив розвитку освітньої галузі Сумщини та питань діяльності освітніх закладів в умовах воєнного стану.

Відкрили форум та привітали їх учасників тимчасово виконуючий обовязки голови Сумської обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО, народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО та заступник голови Сумської обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Олена БОЙКО.

В ході його роботи директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА презентувала обласну програму «Молода генерація Сумщини на 2023-2027 роки». Вона спрямована на забезпечення формування інтелектуального потенціалу регіону шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованих дітей і молоді Сумської області та надання їм підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації особистості в сучасному суспільстві, постійного духовного самовдосконалення.

Тему позашкільної освіти як важливої складової національної системи освіти України детально розкрила президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України Олена БИКОВСЬКА.

Останнім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEAM-освіти. Вона охоплює природничі науки, технології, технічну творчість, мистецтво та математику. У всьому світі спостерігається дефіцит фахівців з технічних напрямків, попит на них росте набагато швидше, ніж на інші спеціальності, саме тому, у відповідь на виклики часу, такий тип освіти виходить на перший план. Про це та про впровадження в освітній процес STEAM-освіти, функцію освітніх хабів говорив голова правління Всеукраїнського благодійного Фонду «Фонд освітніх ініціатив» Антон ДЗЮБА.

Також освітяни та гості форуму мали змогу відвідати виставку-презентацію «Інновації в освіті», обговорити найбільш хвилюючі питання в функціонуванні закладів освіти і загалом освітнього процесу в складних умовах сьогодення та обмінятися кращими практиками, досягненнями та практичними нововведеннями.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь