Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

#МістаГероїв: річниця звільнення нашої громади

Дата: 03.04.2023 20:33
Кількість переглядів: 101

Фото без опису
Минув рік, як українці показали самі собі і всьому світу, що Україна може і буде перемагати. Саме навесні 2022 року почалося звільнення наших північних територій від агресора.
 
Буремним для нашої громади став період з 25 лютого по 02 квітня 2022 року, коли окупаційні війська безперервно рухалися колонами через наші населені пункти, попутно розстрілюючи беззбройні авто та абсолютно невійськові будинки мирних мешканців. Від безсилля і люті недолугі вояки московії намагались сіяти страх в серцях простих людей, хаотично цілячись в трансформаторні підстанції, магазини, навіть в дроти інтернет-мережі на стовпах. Їх логіка була простою як ті, двері, якими вони зачиняють свої убогі халупи на болотах. Але наші люди не піддалися на їх задуми.
 
Мешканці нашої громади об’дналися як ніколи, стали єдиним організмом, що пульсував в єдиному ритмі довгі дні березня, аж до третього дня квітня, коли Збройні Сили України вимели всю ту нечисть геть з нашої громади. Цей ранок, мабуть, кращий за довгий час, хоч і похмурий, але вільний…
 
На жаль, за той час ми мали поранених і загиблих…Ворожі кулі нещадні..Траплялися і випадки дива…Дійсно дива, адже інакше назвати подібне важко. І була незламна віра у наших українських захисників! Віра настільки непорушна, настільки монолітна, що кожен ворожий вояка, проїжджаючи стрімголов через наші села, нервово крутив головою на всі боки, очікуючи засади з-за кожного забору, з-за кожного дому.
 
Жителі Дубов'язівської громади щиро чекали свої Збройні Сили та усіляко підтримували їх. Спочатку коштами, згодом продуктами харчування, одягом, окопними свічками, засобами побутової хімії та особистої гігієни, маскувальними сітками, в’язаними шкарпетками, шаликами та килимками і багато чим іще. Допомога швидко набирала обертів і навіть зараз їх не збавляє.
 
Нині війна триває і всі сили кожен із нас зараз має направити на підтримку наших воїнів. Адже саме міцний тил – це запорука сталевої опори для українських воїнів там, на «нулі» і гарантія неодмінної перемоги над злом. Так було, і так буде!
 
Слава захисникам і захисницям України! Слава Героям!
Фото без опису
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь