Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

УСПІШНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ У ДУБОВ'ЯЗІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ЗАЦІКАВИВ ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ

Дата: 22.04.2023 15:30
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Вже тривалий час Дубов'язівська селищна рада активно співпрацює з міжнародними організаціями та фондами підтримки у різних напрямах: від продуктів харчування і непродовольчих товарів до бензопил, генераторів, колісного навантажувача та будівельних матеріалів для осель постраждалих мешканців внаслідок збройної агресії рф проти України.

За кожною отриманою партією допомоги - величезна пророблена робота усіх логістичних ланок і надзвичайно клопітка праця кожної відповідальної за кінцевий результат особи. І ключовим етапом завжди є застосування цієї допомоги за відповідним призначенням. Адже без цього відсутній будь-який сенс подібних підтримок.

Нещодавно Дубов'язівську селищну раду відвідав директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій СТАРИКОВ.

Метою його візиту стало обговорення успішного досвіду застосування технічних засобів, а саме сушарок (дегідраторів) та автоклав, по виготовленню продовольчої продукції, наданих Агенцією в рамках фінансової підтримки Corteva Agriscience та ініціативи Сади Перемоги від проєкту SURGe у 2022 році.

В ході зустрічі із Дубов'язівським селищним головою Леонідом БІЛИКОМ, заступником Наталією ГАРЯЧОЮ та керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету Тетяною МАШАЙ, Григорій Миколайович ознайомився зі зразками виготовленої продукції, заслухав особливості налагодження робочого процесу на місцях та реалізацію цікавих ініціатив у рецептурі та типах продукту, що виготовлявся.

Варто нагадати, що Дубов'язівська територіальна громада, використовуючи згадане обладнання, налагодила у закладах освіти старостинських округів виготовлення продуктів харчування тривалого зберігання: тушкованого м’яса (Курилівський НВК), згущеного молока (В’язівський НВК, Лебедівський НВК), сухих борщових наборів (Гружчанський НВК, Дубов'язівський ліцей), сухофруктів (Чернечослобідський НВК, Дубов'язівський ліцей, Лебедівський НВК). В подальшому асортимент не лише вдосконалювався, а й розширювався. Чого варті тільки "Курилівські консерви" (голубці, тушковані реберця)!

Директор Агенції відзначив, що результатами роботи нашої громади у цьому напрямі зацікавилися іноземні партнери компаній, котрі займаються технічною підтримкою громад задля розвитку їх продуктової незалежності та розвитку у них харчової галузі.

Це дуже позитивний дзвіночок у розширенні співпраці нашої територіальної громади з міжнародними організаціями, що надасть змогу в подальшому розширити перелік допомоги цього типу і розвивати нові напрямки власної діяльності у продовженні формування продуктової самоспроможності Дубов'язівської територіальної громади.

Окремо висловлюємо вдячність міжнародним партнерам за підтримку не тільки нашої, а й усіх територіальних громад Сумської області, для яких подібні проєкти виступають не тільки засобом забезпечення продовольчої безпеки, але і фактором згуртованості і наближення Перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь