Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

БІЛЬ ЧОРНОБИЛЯ ЗАЛИШИТЬСЯ У ПАМ’ЯТІ НАВІК…

Дата: 26.04.2023 11:33
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

З нагоди 37-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС у Чернечослобідському старостинському окрузі відбулась зустріч учасників ліквідації наслідків тієї страшної аварії за участі Дубов’язівського селищного голови Леоніда БІЛИКА та старости Чернечослобідського старостинського округу Сергія ТРИГУБА.

З вітальним словом до присутніх звернулась директора народного музею історії села Чернеча Слобода Любов ОВСІЄНКО. Вона зауважила, що наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року і подякувала ліквідаторам за самовідданість, мужність та незбориму силу духу у боротьбі з наслідками радіоактивного лиха без перебільшення планетарного масштабу.

Учасники зустрічі у невимушеній та звичній атмосфері згадали найбільш пам’ятні фрагменти тих подій, що відобразилися у їх житті та просто поговорили про життя у колі своїх друзів-односельців.

В підсумку цього невеликого заходу ліквідатори отримали квіти від селищної ради та щирі слова вдячності за безумовний подвиг від очільника громади, а депутат Дубов’язівської селищної ради Богдан ДУМЕНКО вручив односельцям фінансову подяку від СФГ «Віталія» та його керівника Володимира ДУМЕНКА.

Також з нагоди вищевказаної дати усі ліквідатори аварії на ЧАЕС, які мешкають на території нашої територіальної громади, отримали від селищної ради матеріальну допомогу.

Чорнобильська катастрофа стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й пересторогою на майбутнє. Чорнобиль зачепив своїм чорним зловісним крилом не лише Україну, тому потрібно нагадувати усьому світу про те, які масштаби могла б мати ця трагедія, якби не тисячі добровольців, які ціною власного життя і здоров’я кинулися на ліквідацію цієї жахливої аварії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь