Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

4 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Дата: 04.06.2023 09:50
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України — державний пам’ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для вшанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни.

З дня повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України внаслідок російської збройної агресії загинули 484 українські дитини. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна. За 466 днів – на кожен день випадає смерть дитини.

Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Швидше за все, ці цифри не є остаточними і повними.

На жаль, щоденно кількість жертв серед дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжує зростати. День безневинних дітей – жертв агресії – це протест проти насильства та війни!

Склонімо голови за безневинними юними жертвами війни…Вічна їм пам’ять…Щирі співчуття родинам, які втратили своїх дітей…


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь