Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ПРАЦЮЄМО, ПЕРЕМАГАЄМО – 2023! (продовжуємо рубрику)

Дата: 10.07.2023 11:50
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

«Чуйність – найвищий ступінь уваги

до потреб людини» (народна мудрість)

 

Надаємо соціальні послуги

Соціальне обслуговування населення чи не найскладніша але найлюдяніша система, яка стосується кожного мешканця нашої громади.

Що є головним в цій системі?

  • Не залишити без допомоги жодної людини, яка потребує підтримки. Це є найважливішим показником спроможної влади.

 

«Ми не найкращі, ми єдині»

У Дубовязівській селищній раді створена та успішно функціонує Комунальна Установа «Центр надання соціальних послуг Дубовязівської селищної ради» (далі Центр).

Його головні завдання:

  1. Профілактична робота (хто дослухається до порад і настанов, той не потрапить у складну життєву халепу ні сам, ні разом із найближчим оточенням);
  2. Практична робота (Центр надає комплекс послуг, яких потребує або сама людина або сімя, що знаходиться у складній життєвій ситуації. Серед найбільш популярних: догляд вдома, соціальний супровід, натуральна допомога та інформування, які затверджені Мінсоцполітики)

Яким чином Центр виконує свої завдання?

  • Має 3 відділення, 45 працівників.
  • Наразі обслуговує 632 жителі громади, які мають відповідну необхідність.

Тепер детальніше:

  • Перше відділення Центру – відділення соціальної допомоги вдома. Наразі такої допомоги потребують 170 жителів нашої громади.

26 соціальних робітників відділення кожного дня (іноді включаючи вихідні) допомагають жителям, які самі не в змозі вже дотримуватись правил особистої гігієни, самостійно пересуватись, ходити до магазину за продуктами, до аптеки за ліками та виконувати багато інших життєво необхідних речей.

Тому зазначаємо наступне: якщо у когось є потреба в обслуговуванні або ви знаєте людей, які цього дійсно потребують – звертайтесь до Центру або вашого старостинського округу. Наші фахівці допоможуть вам у вирішенні цих питань.

  • Друге відділення Центру – відділення соціальної роботи. Воно здійснює роботу з сімями, які перебувають у складних життєвих обставинах (СЖО). На жаль, їх у нас вже 32.

З ними працюють 3 фахівці – Анастасія ГРИБОВОД, Валентина БОНДАРЕНКО та Людмила СНІЖКО.

  • Третє відділення – відділення адресної натуральної та грошової допомоги. Його заклади функціонують у населених пунктах Чернеча Слобода, Салтикове, Красне та Вязове.

Їх працівники, а це 4 перукарі, 3 машиністи з прання білизни, 3 соціальні працівники, які здійснюють організацію діяльності кожної з установ. Також тут працюють 3 робітники з комплексного обслуговування - «універсальні солдати» - бо вони здійснюють як заготівлю дров, так і підкошення трави, ремонтні роботи, вирубування дрібної порослі тощо.

Тут ми теж звертаємося до мешканців вищевказаних сіл: ви можете звернутися до соціального працівника тієї установи, яка знаходиться у вашому населеному пункті, за детальною інформацією щодо отримання будь-якої соціальної послуги згідно порядку, визначеного законодавством.

Памятайте, ми працюємо для вас!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь