Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

УВАГА! ВСТАНОВЛЕНО ЗАБОРОНУ НА ВИЛОВ РАКІВ!

Дата: 09.08.2023 18:35
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Наказом Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області від 03.08.2023 року №75 «Про встановлення терміну заборони на лов річкових раків на період їх другої линьки у 2023 році» з 15 серпня 2023 року по 30 вересня 2023 (включно) встановлено заборону на лов річкових раків на період їх другої линьки у 2023 році.

Заборона зумовлена настанням періоду другої линьки, протягом якого оновлюються органи членистоногих, через що вони стають дуже вразливими.

В період линьки раки скидають старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє, раки можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, тому що раки стають малорухливими.

Річкові раки - дуже цінні безхребетні тварини та користуються попитом у громадян. Проте сучасна несприятлива екологія і варварські способи лову активно сприяють зменшенню їх популяції.

Крім цього, лов членистоногих під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3332 гривень та штраф – до 680 гривень для громадян та до 850 гривень для посадових осіб.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. В Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Будьмо відповідальними за свої дії та збережемо довкілля разом!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь