Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Албанія підтримала членство України в НАТО

Дата: 25.09.2023 15:30
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку підписав із Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

“Сьогодні у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський підписав з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України”, – зазначив він.

Жовква підкреслив, що Албанія, яка як непостійний член наразі головує в Раді Безпеки ООН і є членом НАТО з 1999 року, стала 25-ю країною, що формалізувала чітку підтримку членства України в Альянсі.

“Символічно це сталося напередодні річниці Спільного звернення Президента, Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору від 30 вересня 2022 року щодо подання Україною заявки на членство в НАТО“, – вважає заступник очільника ОП.

За його словами, декларацією Албанія підтримала набуття Україною членства в НАТО і залишається повністю відданою підтримці України на її шляху до повної євроатлантичної інтеграції.

Також він розповів, що у документі Албанія засвідчила готовність щодо надання Україні політичної, військової, технічної, оборонної і гуманітарної підтримки в рамках двостороннього та міжнародного співробітництва. Албанія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Крім того, Жовква зауважив, що Албанія висловила готовність брати участь у відновленні України після війни.

“Окрім того, під час двосторонньої зустрічі Прем’єр-міністр Еді Рама офіційно оголосив про готовність Албанії приєднатися до Спільної декларації G7 про підтримку України щодо надання нашій державі гарантій безпеки”, – акцентував Жовква, додавши, що відтак Албанія стане 29-ою країною у цьому переліку союзників України.

Джерело: ТУТ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь