Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 25.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 87

Фото без опису
Щороку четверта субота листопада – день великого суму та скорботи для всіх українців. Ця пам’ятна дата нагадує про жахливі події, пов’язані з геноцидом, вчиненим стосовно українського народу. Цей сповнений скорботи день названо Днем пам’яті жертв Голодоморів, які мали місце в 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках
 
Цьогоріч Україна вдруге вшановує жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, що супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини росіян демонструють, що жива пам’ять надзвичайно важлива.
 
Дотепер ми не знаємо імен всіх, хто загинув від голодної смерті. Їх не називали героями. Їм не ставили пам’ятників чи обелісків. Нас просто заставляли про це забути. Але пам'ять не можна знищити!
 
Ми повинні пам’ятати про ці жахливі події в історії нашого народу, говорити про це, і зовсім не для того, щоб решта світу нас жаліла чи співчувала нам, а для того, щоб в жодному куточку на Землі таке ніколи не повторилося!
 
Закликаю жителів громади долучитися цього дня до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції "Запали свічку". Запаліть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру в перемогу України й готовність докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.
 
Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!
 
З повагою,
Дубов’язівський селищний голова Леонід БІЛИК

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь