A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Головне управління Державної податкової служби в Сумській області інформує!

Дата: 19.01.2024 15:15
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

 

У 2023 РОЦІ ОБЛАСНИЙ БЮДЖЕТ СУМЩИНИ ОТРИМАВ  1657,4 МЛН ГРИВЕНЬ

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області упродовж січня – грудня  2023 року до обласного бюджету Сумщини надійшло 1657,4 млн грн податків та платежів.  У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року надходження зросли   на  45,5 млн гривень. 

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (84 відс.) має податок на доходи фізичних осіб. За звітний  рік до обласного бюджету його надійшло 1392,3 млн  гривень. Порівняно з 2022 роком надходження зросли на 36,9 млн гривень. Крім того,  до обласного бюджету надійшло податку на прибуток підприємств в обсязі 112,4 млн гривень. Приріст  сплати податку на прибуток підприємств до січня – грудня 2022 року  склав 12,8 млн гривень. Рентної плати за користування надрами платники податків перерахували 113,8 млн гривень.

Податкова служба Сумщини висловлює вдячність усім платникам, які сумлінно сплачують податки у цей нелегкий для нашої держави час. 

 

ЧИ ПОТРІБНО ПОДАВАТИ  ФОРМУ 20 ОПП ПІСЛЯ ЗМІНИ ПРІЗВИЩА

Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), створений з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців та ведеться відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон).

Згідно зі статтею 25 Закону державна реєстрація фізичних осіб - підприємців та інші реєстраційні дії, проводяться, зокрема, на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Відповідно до статей 65 - 66 Податкового кодексу України взяття на облік та внесення змін до облікових даних фізичних осіб – підприємців у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру, наданих згідно із Законом.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування подається у разі, якщо відбулись зміни у відомостях про об’єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування).

Тобто, у разі зміни прізвища фізичній особі – підприємцю необхідно внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру у порядку, встановленому Законом.

 

В ГУ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОНОВЛЕНО ЕЛЕКТРОННІ СКРИНЬКИ

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу громадян та  суб’єктів господарювання, що для подання звернень громадян та  запитів на отримання публічної інформації поновлені електронні скриньки, а саме: 

sumy.publicinfo@tax.gov.ua  - для запитів на отриманная публічної інформації (відповідно до вимог Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації»(зі змінами і доповненнями)); 

sumy.zvernennya@tax.gov.ua - поштова скринька для подання громадянами письмових звернень в електронному вигляді (відповідно до вимог Закону України від 02.10.1996 №393/96-ВР «Про звернення громадян» (зі змінами і доповненнями)). 

При цьому зазначаємо, що Головне управління ДПС у Сумській області приймає звернення громадян засобами електронної пошти у вигляді сканкопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації).

 

ПРО ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ ПОДАТКОВОЇ

Державна податкова служба України   приділяє активну увагу комунікаціям з бізнесом - постійно вдосконалює підходи щодо зручних та доступних інформаційних ресурсів для платників. Так, інформацію про податкові новини, сервіси, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Сумській  області, в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook,  Youtube,  месенджерів Telegram та Viber. 

Долучайтесь до інформаційних ресурсів ДПС України та Головного управління ДПС  у Сумській області: офіціний вебпортал Державної податкової служби України: https://tax.gov.ua/; Faceboook ДПС України: factbook.com/TaxUkraine; Youtube ДПС України: youtube.com/TaxUkraine ; Telegram ДПС України: t.me/tax_gov_ua ; Субсайт ГУ ДПС у Сумській області: https://sumy.tax.gov.ua; Faceboook ГУ ДПС у Сумській  області: https://www.facebook.com/tax. sumy.

Комунікаційна платформа. Зараз, як ніколи, важливо залишатися на зв’язку. Саме тому податкова служба розширює можливості для комунікацій з громадськістю і бізнес-спільнотою, аби кожен знайшов оптимальний для себе формат діалогу з податківцями. Для оперативного вирішення питань бізнесу  в Головному управлінні ДПС у Сумській області діє Комунікаційна податкова платформа. Наша платформа – це відкритий майданчик для спілкування з лідерами думок, представниками асоціацій, професійних об’єднань, платниками податків. 

Для забезпечення ефективного зворотного зв'язку ми створили окрему електронну скриньку Комунікаційної податкової платформи -   sumy.ikc@tax.gov.ua. Отже, якщо у вас є питання - надішліть на цю електронну скриньку свій запит або звернення, в яких необхідно викласти зміст питання, що потребує вирішення.

Для підвищення ефективності розгляду зверненнь рекомендуємо вказувати назву суб’єкта господарювання,  (код ЄДРПОУ), ПІБ (РНОКПП) адресу, контактний номер телефону.  Також акцентуємо, що звернення має бути підписане заявником.

Тож, долучайтеся до комунікаційної податкової платформи та отримайте необхідну інформаційну підтримку.

«Гарячі лінії». Отримати розʼяснення також можна, звернувшись на «гарячі лінії», які працюють в кожному регіоні. 

Так, у Головному управлінні ДПС у Сумській області працюють «гарячі лінії» для надання консультацій платникам податків: Адміністрування податків та зборів з фізичних осіб  (ПДФО, єдиний податок, декларування, місцеві податки та збори): (0542) 68-50-25; 68-50-22; 

Щодо актуальних питань декларування майнового стану і доходів громадян, отриманих у 2022 році:  м. Суми (управління оподаткування фізичних осіб) : (0542) 685025; (0542) 685224; 

РРО/ПРРО: (0542) 68-50-69. 

Електронні сервіси ДПС: (0542) 68-52-39. 

Адміністрування підакцизних товарів (ліцензування, облік та контроль): (0542) 70-17-02. 

Робота з податковим боргом: (0542) 70-17-13. 

Реєстрація користувачів (отримання електронних довірчих послуг): (0542) 70-17-95. 

Надання консультацій платникам податків з питань бюджетних рахунків для перерахування податків, зборів, платежів та єдиного внеску: (0542) 68-52-23, (0542) 68-50-60, (0542) 68-51-21.  

Належна та своєчасна комунікації з платниками – важливий вектор роботи податкової Сумщини!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь