A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ОДИН З КЛЮЧОВИХ ПРІОРИТЕТІВ СЬОГОДЕННЯ - НАДАННЯ КОМПЛЕКСНИХ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ЛЮДЯМ, ЯКІ ЦЬОГО ПОТРЕБУЮТЬ

Дата: 12.02.2024 18:40
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

📌Сьогодні відбулось підписання Меморандуму про співпрацю Дубов’язівської селищної ради із Громадською організацією «Клуб рибалок України – UA Fishing Club», котра за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID реалізовує проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Надання комплексних послуг соціального захисту в Сумській області у відділених районах».

👉Даний проєкт передбачає створення при відділах соціального захисту населення мультифункціональних мобільних бригад у шести регіонах Сумської області, а саме: Суми, Охтирка, Лебедин, Шостка, Кролевець та Дубов’язівка і має на меті надати комплексну психосоціальну підтримку дітям, жінкам, родинам та вразливим категоріям населення у віддалених районах Сумської області.

✅В ході насиченої та конструктивної бесіди координаторка проєкту Юлія ГУКАЛЕНКО та помічник керівника Олександр ІВАНОВ надали розгорнуту інформацію щодо напрямів роботи ГО і детально охарактеризували суть вже згаданого проєкту.

✅Також спільно із очільником громади Леонідом БІЛИКОМ, заступником селищного голови Оленою БОХАН, директором КУ «Центр надання соціальних послуг Дубов’язівської селищної ради» Аллою ЯРОВОЮ, начальником відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Дубов’язівської селищної ради Яною СКАКУН та головою Молодіжної ради Дубов’язівської селищної ради Олексієм ЛЕБЕДЄМ представники ГО обговорили механізми втілення всіх етапів проєкту в межах нашої територіальної громади.

☝️Для довідки. Мультифункціональна мобільна бригада - це команда швидкого реагування, що надає соціально-психологічну допомогу сім'ям з дітьми та іншим особам, які постраждали від війни. До складу команди входять психолог, соціальний працівник, медичний працівник, юрист (дистанційно) та водій. Усі члени команди сприятимуть наданню комплексних соціальних послуг.

✔Усі мобільні бригади працюватимуть у 30-кілометрів від кордону та охоплюватимуть найвіддаленіші населені пункти. Уся співпраця буде здійснюватися у погодженні з відділами соціального захисту у визначених 6 локаціях. Кожна бригада буде забезпечена необхідною технікою: проектор, екран, колонка, термопот, засобами зв’язку та інтернетом, мобільними меблями та стаціонарними для офісів, спеціальним брендованим одягом, аптечками як індивідуальними, так і спеціальними. По закінченню проєкту все обладнання та техніка буде передана на місцеві органи соціального захисту.

✔ММБ координуватиме свою діяльність із місцевими службами соціального захисту, щоб доповнити існуючу систему. Основний підхід полягає у максимально можливому наданні послуг своїми співробітниками. ММБ буде відкрито для прийому напрямків від державних постачальників послуг та НУО, а також передачі справ, які виходять за рамки можливостей команди. У всіх операціях ММТ просуватиме проєкти та ініціативи, які підтримує ЮНІСЕФ. Таким чином, ММБ розповсюджуватимуть інформацію, яка традиційно не доходила до віддалених районів.

✔Для підтримки існуючих постачальників послуг ММТ будуть проводити заходи для державних соціальних працівників щодо підтримки їхнього психологічного благополуччя та запобігання вигоранню. Крім того, ММБ проведуть тренінги із нарощування потенціалу для служб соціального захисту та місцевих НУО з ведення випадків домашнього насильства та інформаційні заняття з виявлення ГЗН на ранніх стадіях.

✔Перелік послуг, які запропонує ММБ:

• Індивідуальні та групові послуги MHPSS;

• Захист дітей та ведення випадків ДН, з наданням юридичних та медичних послуг, за необхідності;

• Інформаційна сесія з питань ДН для сприяння самоідентифікації постраждалих та сприяння отриманню спеціалізованих послуг;

• Базовий медичний огляд, повідомлення про пропаганду вакцинації та підтримку в отриманні медичних документів (медичної декларації, програми безкоштовного проїзду тощо) у разі втрати або інших обставин (що повернулися з рф)

• Надати першу психологічну допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації (обстріл шкіл, житлових будинків тощо);

• Роздача гуманітарних вантажів;

• Просування інших проєктів ЮНІСЕФ та послуг у віддалених районах.

✔Весь персонал буде навчений основ ведення справ щодо захисту дітей, основ ведення справ з питань ДН, забезпечення захисту дітей та PSEA. Навчальні матеріали будуть розроблені на основі національних стандартів та включатимуть елементи, що належать до міжвідомчих посібників.

✔ММТ зосередить свої послуги на найуразливіших категоріях населення: дітях та жінках.

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь