A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

Президент призначив нового очільника Тероборони

Дата: 15.02.2024 15:32
Кількість переглядів: 40

Одинадцятого лютого 2024 року президент Володимир Зеленський призначив генерал-майора Ігоря Плахуту новим командувачем Сил територіальної оборони. Медіа одразу нагадали — в 2014 році він працював у Внутрішніх військах 

Там здебільшого служили строковики віком від 21 до 27 років. Зазвичай вони охороняли державні будівлі і громадський порядок, супроводжували небезпечні вантажі, конвоювали заарештованих. З початком Майдану їх перекинули в Київ.

, очолював Південне територіальне управління, отже міг бути причетним до спроб влади розігнати Майдан. Його підрозділ під час Революції гідності дійсно захищав Адміністрацію президента, розбирав барикади й відтісняв мітингувальників до Хрещатика. В соцмережах зʼявилося багато постів з вимогами зняти нового очільника ТрО. Згодом люди, які перетиналися з Плахутою на Майдані, почали писати, що він чи не єдиний з правоохоронців тоді спілкувався з журналістами та обіцяв не застосовувати силу проти мітингувальників. Публічної інформації про Ігоря Плахуту практично немає. Кореспондентка «Бабеля» Оксана Коваленко поговорила з девʼятьма людьми, які спілкувались, працювали і воювали разом із Плахутою до або після Майдану, і розповідає його історію: про роботу за часів Януковича, службу в ЗСУ і характер.

Детальніше  ТУТ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь