A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ВОЛОНТЕРСТВО У ГРУЖЧАНСЬКОМУ ЗАКЛАДІ ОСВІТИ АБО ЯК ВІРА У НАШИХ ЗАХИСНИКІВ ТРАНСФОРМУВАЛАСЯ У НЕЙМОВІРНО ВАЖЛИВУ СПРАВУ

Дата: 04.03.2024 14:10
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Починаючи із листопада 2022 року у Гружчанському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Дубов’язівської селищної ради не припиняється активна благодійна діяльність, спрямована на допомогу українським військовим.

Поштовхом до волонтерської діяльності стало отримання першого дегідратора харчових продуктів, наданого селищною радою в рамках ініціативи «Сади Перемоги» від проєкту SURGe, що дало змогу виготовляти сухі борщі та супи, які не потрібно довго варити: варто лише залити окропом набір - і страва готова! У лютому 2024 року було отримано ще один дегідратор, так як запити на сухі набори харчування значно зросли.

Рецептом борщу та вермішелевого супу «швидкого приготування» поділилася місцева мешканка, пані Надія, яка почала готувати страви ще задовго до повномасштабного вторгнення, допомагаючи таким чином нашим захисникам.

Виготовлення сухих борщів та супів, каш, пюре здійснюється щодня, без вихідних. Загалом, за тиждень виходить близько 100 пакетів сухих наборів по 5 порцій.

Для пакування використовуються спеціальні пакети, які герметично пакуються за допомогою вакууматора. Вага одного такого пакета із сухою стравою — близько 200 грамів. Пакет містить надрукований склад продуктів та спосіб приготування страви. Зберігатися він може до пів року, при цьому важливим є щільність та цілісність пакунка.

Через короткий проміжок часу до волонтерської діяльності долучилися небайдужі дівчата-односельці: почали збирати кошти для закупівлі всього необхідного, приносити овочі, мед, горіхи, картон, баночки для свічок, тканину для пошиття білизни (у тому числі і адаптивної), приносити вже натерті або сушені овочі. Крім сушених овочів, для приготування сухих наборів використовуються такі спеції, як кріп, петрушка, сушений часник, лавровий лист, паприка, овочева приправа із сіллю. В кожен пакетик борщу додається стік з томатною пастою вагою 70 грамів.

Завдяки спільним зусиллям вдалося урізноманітнити сухі набори харчування, які для польових умов та добового забезпечення їжею підходять ідеально. На даний час виготовляються: борщі, супи (вермішелевий, гречаний, гороховий), каші («8 злаків», гречана) та пюре картопляне.

Всі, хто звертається по допомогу – обов’язково отримує її. Це може бути забезпечення захисників всім необхідним (їжа, свічки, білизна, серветки, грілки, сітки тощо) та будь – яка інша посильна допомога заради спільної перемоги.

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь